Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: teadur Viljar Veebeli seosed Putini mõttekojaga ei tundu meedia jaoks “uudisekünnist” ületavat

-
21.02.2023
Delfi meediamaja
© UU

Me oleme jätkuvalt olukorras, kus peavoolumeedia kaudu esitletav “avalik arvamus” otsustab, mis ja millal on skandaal ning millal ei ole.

On otsustatud, et 4 aastat tagasi Prigožini seltsimeeste poolt väidetavalt plaanitud urgitsemine (dokumente pole siiani avalikkusega jagatud) on skandaal, mis heidab varju EKRE-le, ja EKRE peab nüüd avalikkusele vastust andma.

Juba teist või isegi kolmandat päeva on Uutes Uudistes ja Objektiivis üleval uudised, et Politico põhiallikas Eesti osas, kaitseväe õppeasutuse teadur Viljar Veebel on seotud Putini mõttekojaga – ja näe, seda ei tehta märkamagi. Ei mingit skandaali, ei mingeid küsimusi. Teaduril on OTSENE SEOS Putini seltskonnaga, mille osas tuleks hakata küsimusi esitama, aga see ei ületa uudiskünnist. Pole oluline.

Põhjus on selles, et Veebel on populismi-uurija, kes enda sõnul tegeleb “seoste ja mustrite” uurimisega. Ühesõnaga, ta teeb õiget tööd.

Reformierakondlase Marko Mihkelsoni ebaeetiliseks tunnistatud fotod alaealise intiimpiirkonnast võeti jutuks vaid korraks, praegu on inimene igati lugupeetud poliitik ja riigimees. Öeldi, et EKRE kahjustas end tema ründamisega.

Meediat (EKRE poliitilistest konkurentidest pole mõtet rääkidagi) ei huvita tõde, s.t see, kuidas asjad on, vaid skandaale puhutakse üles vastavalt oma poliitilistele või ilmavaatelistele eelistustele. Kuigi EKRE pole midagi valesti teinud (peale selle, et tal on lihtsalt valed vaated), tuleb teda mustata, et aidata kaasa globalistliku suuna võidule Eestis. Peavoolumeedia on osaline poliitilises võitluses, seistes vankumatult koos liberaalse frondiga.

Probleem on, et nad suudavad mõjutada paljude inimeste hoiakuid. Konservatiivne meedia on liialt väike ja nõrk, et ühiskonnas oma sõnumeid kõlama panna. Peavoolumeedia dikteerib jätkuvalt, millest ja mis tooniga avalikkuses räägitakse ja millest mitte.

Konservatiivne pööre ei ole võimalik ilma oma suure meediata. Sestap tuleb seada prioriteediks hoopis uue kvaliteediga meediaväljaande või -kanali loomine, mis suudaks ennast kehtestada süsteemimeedia väljaannete kõrval. See on hädavajalik, kui soovime näha edu.

Veiko Vihuri,

vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja