Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keskerakondlased sõjast: eestlastele räägitakse üht, venekeelsetele teist

-
21.02.2023
Kõlvart Keskerakonna reklaamil
© Uued Uudised

Ajakirjanik Jan Levchenko kirjutab Postimehes, et keskerakondlased on endiselt suurim venekeelseid valijaid koondav opositsioonierakond ja tõenäoliselt on nende omamoodi lähenemine Ukraina sõja käsitlusele just sellega seotud.

Samal ajal kui partei juht Jüri Ratas kuulutab vajadust tagada Ukraina võit, üritavad venekeelsed keskerakondlased teemast kõrvale hiilida või teisele poolele silma teha. Rus.Postimees testis neid oletusi suhtlusvõrgustikes nähtu põhjal.

«Me ei tea veel, millal sõda lõpeb, aga selge on, et see peab lõppema Venemaa lüüasaamisega,» ütles Ratas möödunud detsembris toimunud Kiievi visiidil.

Ratas ja Eesti prominentsed keskerakondlased püüavad jätta eestikeelsele publikule muljet, et nad on Ukraina sõbrad ja mõistavad Venemaa agressiooni hukka. Teisiti on lood venekeelsete keskerakondlastega, kes koguvad valimistel erakonnale enamuse häältest.

Erilist tähelepanu väärivad poliitikute suhtlusvõrgustikud, kuna nende sisu on parteiliinist laiem. Facebookis annavad endast regulaarselt märku eurosaadik Yana Toom, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ning tema kolleegid volikogus Vladimir Svet ja Vadim Belobrovtsev, samuti erakonda mittekuuluv, kuid selle nimekirjas olev ajakirjanik Aleksandr Tšaplõgin, kes kuni 2023. aasta alguseni juhtis ajalehte Stolitsa.

Allikas: Postimees