Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oma sõnadest taganenud Viljar Veebel väldib meediat, kaitsekolledž ei tea asjast midagi

-
21.02.2023
Viljar Veebel Venemaaga seotud ühingu Valdai eksperdina
© Kuvatõmmis

Balti kaitsekolledž teatas, et nad said teadur Viljar Veebeli uuringus osalemisest teada meediast ning eitab igasugust seotust selle uuringu ja järeldustega.

Balti kaitsekolledži teadur Viljar Veebel viskas nädalavahetusel Politico vahendusel õhku väite koostööst EKRE ja Venemaa eraarmee Wagneri vahel, samas kinnitab Balti kaitsekolledž, et pole teaduri tegevusega kursis, kirjutab Postimees.

Politico kirjutas nädalavahetusel artikli, kus väitis saladokumentidele tuginedes, et Wagneri grupp ja selle juht Jevgeni Prigožin planeerisid 2019. aastal EKRE-t toetades Eesti poliitikasse sekkuda. Veebel ütles artiklis kindlas kõneviisis, et koostöö on kahe osapoole vahel tõepoolest aset leidnud, kaitsepolitseiametil aga sellekohased tõendid puuduvad.

Viimase kahe päeva jooksul ei ole Veebel ajakirjanike kõnedele vastanud, kuid oma seisukoha on öelnud välja Balti kaitsekolledž.

“Dr. Viljar Veebel ei olnud pikemal perioodil, millele langes ka kõnealuse uurimuse koostamine, Balti kaitsekolledžiga aktiivses töösuhtes,” märgiti Postimehele saadetud kommentaaris.

“Balti Kaitsekolledž sai dr. Veebeli osalusest uurimuses teada meediast samal ajal ja viisil nagu laiem avalikkus, mistõttu ei ole meil võimalik ja asjakohane kommenteerida dr. Veebeli töövälist tegevust, mis meiega ei seondu. Meedias kajastatu osas palume pöörduda uurimuse avaldajate poole.”

Paraku pole Veebel ajakirjanike kõnedele vastanud ning on kustutanud ka oma teemat puudutava postituse sotsiaalmeedias. Meedia jõudis enne seda veel kätte saada, et ta distantseerus oma sõnadest.

EKRE esitas Veebelile hagihoiatuse, kui ta valeväiteid ümber ei lükka ega vabanda.

Viljar Veebel on teinud koostööd Kremliga seotud mittetulundusühingu Valdai Vestlusklubi Arendamise ja Toetamise Sihtasutusega, olles seal ekspert. Ka praegu on tema nimi ja pilt selle koduküljel üleval.