Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme: reformierakondlastele kuuluvate hooldekodude suhtes tuleb algatada järelevalve

-
22.02.2023
63-aastast Aavo näljutati reformierakondlastele kuuluvas hooldekodus poolsurnuks
© kuvatõmmis (Kuuuurija)

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Mart Helme peab vajalikuks algatada järelevalve reformierakondlastele kuuluvate hooldekodude suhtes.

 

Helme sõnul tõukub uurimisvajadus telesaate „Kuuuurija“ vahendusel avalikustatud juhtumist, kus ühes Südamekodu hooldekodus hoiti 63-aastast meest pikaajaliselt näljas.

„Karistusseadustiku kohaselt on nähtu käsitletav raske tervisekahjustuse tekitamisena, kehalise väärkohtlemisena ja isiku ohtu asetamisena. Vaatamata õõvastavatele kaadritele, mis meenutavad fotosid Buchenwaldi koonduslaagrist, ei ole toimunule antud ametlikku käiku. See on ootuspärane, sest südamekodude keti omanikud ja kasusaajad on reformierakondlased, juhataja on reformierakondlane ning haldusala eest vastutav minister Signe Riisalo on reformierakondlane,“ ütles Helme.

„Riisalo on vätnud, et riigil ei ole ressurssi hooldekodude järelevalveks. See ressurss tuleb leida, et inimeste piinamine lõppeks.“

Helme sõnul tuleb eraldi uurida seda, kui sihipäraselt hooldekodudes riigi raha kasutatakse. „Reformierakond lubab oma valimiskampaanias ühe pensioni eest kohta vanadekodus. Meil on kahtlus, et reformierakondlased on välja mõelnud plaani, kuidas suunata veelgi rohkem riigi raha erakonnaga seotud äriprojekti,“ ütles Helme.