Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Rain Epler Valimisstuudios”: “Paljud poliitikud peavad ebamugavaks Eesti huvide eest seismist”

-
23.02.2023
Laadime sisu...

ETV saates “Valimisstuudio” arutasid Riigikokku kandideerivad poliitikud majandusteemade üle. Saate peamisteks teemadeks kujunesid taastuvenergiale üleminek, raiemahtude reguleerimine, rohepöörde mõju majandusele ja maksusüsteemi tulevik.

Saates väitlesid Rain Epler (EKRE), Priit Sibul (Isamaa), Kristen Michal (Reformierakond), Riina Sikkut (SDE), Taavi Aas (Keskerakond), Siim Kiisler (Parempoolsed) ja Marek Reinaas (Eesti 200).

EKRE-t esindava Rain Epleri sõnul on võimekus taastuvenergiale üle minna kaugemal kui mulje jääb. “Tegelikult arendajad ise on öelnud, et 10-12 aastat. Kui vaatame kasvõi, mis toimub viimasel ajal meretuuleparkide ühenduste ümber, siis võib arvata, et ka 10-12 on optimistlik, ka sinnani tuleb elada,” ütles ta.

Metsandusest rääkides märkis endine keskkonnaminister Epler, et praegune minister peaks otsuste langetamisel usaldama RMK eksperte. Valitsus annab tema sõnul ka puidu väärindamise osas vastuolulisi signaale, oodates väiksemat puidukeemia tehast kui ettevõtjad soovivad.

Rohepöörde teema juurde jõudes ütles Epler, et tuleb töötada olemasolevate ressurssidega, kuni on olemas reaalsed lahendused. “Täna pöörasus meid võidule ei vii.”

Rain Epler märkis veel, et paljud poliitikud peavad ebamugavaks Eesti huvide eest seismist, samal ajal, kui naaberriigid on oma majanduse hoidmiseks välja rääkinud erandid.

EKRE astmelist tulumaksu ei toeta, Epler nõustus aga vajadusega teha riigiaparaadis kärpeid. Tööjõumaksud on tema sõnul liiga kõrged ja mõjutavad ettevõtete konkurentsivõimet. Samuti tuleks langetada käibemaksu kodumaiselt toidult.