Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

PPA irvitab eestlaste üle, teatades, et migrantide arv 1307 on täitumas

-
23.02.2023
Eesti idapiiri väljaehitamine ajutisele kontroljoonele näib valitsuse jaoks olevat teisejärguline. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Aastaga on Eestisse tulnud üle 100 000 ukraina põgeniku, aga politsei- ja piirivalveamet irvitab: tänavune sisserände piirarv on täitumas.

BNS vahendab: Eestisse töö- ja ettevõtlusrännet reguleeriv sisserände piirarv on kohe täitumas, sest politsei- ja piirivalveametile (PPA) on esitatud juba üle 1500 töötamiseks mõeldud elamisloa taotluse, samas on tänavune piirarv valitsuse otsusega aga 1307.

Arv 1307 on avalik irvitamine oma rahvuskodu pärast muretsevate eestlaste üle, sest absoluutne enamus massimigratsioonist läheb sellest mööda – välismaalaste seaduses on selleks paarkümmend erandit.

BNS täpsustab ühte neist:”Tänavu jõustus välismaalaste seaduse muudatus, mis annab piirarvu väliselt võimaluse elamisluba taotleda nendel inimestel, kes on äsja töötanud Eestis järjest vähemalt üheksa kuud lühiajalise töötamise registreeringuga. “Kui töötaja ja tööandja on korralikult kõiki tingimusi täitnud, saame välismaalase lühiajalise töötamise õigust sedasi pikendada veel kahe aasta võrra,“ selgitas Valk.”

Seesama uudis loetleb veel: “Sisserände piirarvu täitumine ei mõjuta õppimiseks elamisloa taotlejaid, rahvusvahelise kaitse taotlejaid, Euroopa Liidu kodanikke ja nende perekonnaliikmeid, Ameerika Ühendriikide, Jaapani ja Suurbritannia kodanikke. Lisaks ei kuulu piirarvu alla tippspetsialistid ehk välismaalased, kellele tööandja maksab vähemalt 1,5 kordset Eesti keskmist palka ning inimesed, kes tulevad Eestisse tööle teadlaseks, õppejõuks või info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialale või asuvad tööle iduettevõttesse, planeerivad iduettevõtlusega Eestis tegelema hakata või tegutsevad suurinvestorina. Samuti ei piira kvoodi täitumine pereliikme juurde Eestisse tulijate elamisloa taotlemist.”

Arv 1307 ehk 0,1% riigi rahvaarvust on üks naljanumber, millest tormab mööda kogu massimigratsioon, kusjuures peaminister Kaja Kallas ütleski kord Riigikogu infotunnis, et massimigratsiooni pole, toetudes just sellele arvule.

Eesti on täiesti venestunud, isegi Ukraina põgenike sildi all tormas siia meeletu hulk ukraina ja vene majandusmigrante, kellest paljud ei soovi isegi ajutist kaitset. Eesti riigivõimul pole mingit kontrolli ukraina sisserändajate üle, aga see-eest on meil ilus arv 1307.

Uued Uudised