Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

FOTOGALERII: EKRE suurejooneline turnee lõppes menukalt Pärnus

-
24.02.2023
Martin Helme tuur Pärnus

Eile täitis ligi 500 inimest Pärnus Strand hotelli Jurmala saali, et tulla osa saama Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Martin Helme suurest Eestimaa tuurist, kus ta tutvustas Riigikokku kandideerivaid rahvuskonservatiive.

Pärnumaa kandidaatidest pidasid kõne esinumber Mart Helme, lisaks Helle Kullerkupp ja Sven Sildnik.

Kui erakonna aseesimees Mart Helme oli poeetiline ja rääkis Eesti tulevikust läbi unenäo, siis Helle Kullerkupp on selle eriala esindajana südameasjaks võtnud tervishoiu. Kirjanik Sven Sildnik aga oli talle omaselt teravalt vaimukas ja satiiriline, hoiatades meid Reformierakonna valitsemise jätkumise korral ees ootavast tsensuurist ja suukorvistamisest vihakõne sildi all.

Lisaks kandideerivad Pärnumaalt veel Alar Laneman, Arvi Karotam, Agnes Pulk, Heldur Paulson, Siimo Lopsik ja Ken Vaher.

Tegemist oli selle valimiseelse tuuri viimase üritusega. Kokku külastati kuu aja jooksul ühtteist linna alustades Põltsamaalt, minnes sealt edasi Viljandisse, Tartusse, Võrusse, Rakverre, Haapsallu, Kuressaarde, Tallinna, Raplasse, Jõhvi ja nüüd siis Pärnusse.

Kõikjal valitses erakordse ja tavapärasest teistmoodi üles ehitatud sündmuse vastu suur publiku- ja meediahuvi. Saalides oli olenevalt ruumi suurusest 250-500 inimest, kui kohti polnud, seisid paljud püsti või kuulasid kõnesid ja kandidaatide tutvustusi fuajeest. Kokku käis tuurist osa saamas umbes 3500 inimest. Kõige suurem huvi oligi EKRE vastu Pärnus ja Võrumaal, kõige kirglikum publik Raplas ja Haapsalus. EKRE poliitikud astusid üles nii hubastes kultuurimajades, hotellide seminariruumides kui ka Eesti ühes suuremas saalis Jõhvi kontserdimajas ja ajaloolises Mustpeade maja valges saalis Tallinna vanalinnas.

Suur tänu õhtujuhtidena üles astunud Rudolf Jeeserile, Silver Kuusikule, Siim Pohlakule, Valmar Vestele. Samuti suur tänu tehnilise poole eest vastutanud Meelis Meilbaumile ja tuuri järjestanud Aarne Mäele. Täname ka EKRE kõiki ringkondi ja nende liikmeid, samuti kandidaate, kes kohapeal üla alla panid ja kaasa elasid. Kõige suurem täna aga kõikidele nendele EKRE sõpradele ja toetajatele, kes kohal käisid ja valimiskasti juures Eesti eest hääletavad!