Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti rahvas näitas tõrvikurongkäigul taas oma hinge- ja vaimujõudu

-
24.02.2023
Eesti eest!
© Varro Vooglaid, FB

Järjekorras kümnes EKRE tõrvikurongkäik Eesti Vabariigi sünnipäeva auks kujunes taas nii rahvarohkeks, et Toompeale üles jõudnud inimesed imestasid, kuidas Kaarli puiesteed pidi järgneval tõrvikumerel ikka veel lõppu pole näha.

Rongkäigus oli eesti rahva parim osa, Lembitu ja Tasuja järglased. Sel korral oli näha, et tõrvikukäik nooreneb – lisaks vanematele põlvkondadele oli palju lastega peresid ja noori. Kui Sinise Äratuse juht Eino Rantanen oli lõpetanud oma kõne ja tuli rahva sekka, ümbritsesid teda kohe noored: “Väga hea kõne oli!”

Rongkäiguliste seas oli taas omajagu välismaalasi, kõlasid soome ja inglise keel ning kui tõrvikulised möödusid vanalinnas tänava ääres seisvatest vene meestest, kostus algul: “Eto natsionalistõ!” ja seejärel kohe: “Eto te nastajaštšije estontsõ.” Ehk siis leidsid pealtvaatajatest venelased, et rongkäigus on tõelised ehk päris eestlased.

Kui rahvas jõudis taas Vabaduse väljakule, kõlas seal Tõnis Mägi “Koit”, mis pani Vabadussamba aluse kõmama ja kaasalauljad andsid teada, et meie koit on ees, ning Eesti saab vabaks. Päriselt, mitte eestlaste jaoks nii rõhutult, nagu see on Reformierakonna valitsedes.

Uued Uudised

Urmas Reitelmanni fotod