Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukraina suursaadik: Eesti on põgenike vastu väga lahke, aga Ukraina ootab oma inimesi koju

-
26.02.2023
Martin Helme Ukraina suursaadiku Mariana Betsaga

Ukraina suursaadik Eestis kordas intervjuus Delfile sama, mida ta rõhutas hiljutisel kohtumisel EKRE esimehe Martin Helmega: Eesti on põgenike vastu väga lahke, aga Ukraina ootab oma inimesi koju.

EKRE poliitikud on alati seda meelt olnud, et Ukrainat tuleb aidata, kuid just eeskätt Ukrainas.

See on juba teine kord lühikese aja jooksul, kus Ukraina suursaadik Mariana Betsa rõhutab, et ukrainlased tuleb koju tagasi saada, et riiki kaitsta ja üles ehitada.

„Suursaadik tänas Eestit toetuse ja abi eest ning oli väga hästi kursis sellega, et EKRE toetab Ukraina võitlust oma vabaduse eest,” rääkis Martin Helme kohtumisest Betsaga. “Suursaadik ütles, et Ukraina vajab peale sõja lõppu kindlasti oma inimesi tagasi, et riiki üles ehitada ning tunnistas, et riigist lahkunud sõjaväekohuslastest noorte meeste tagasi saamine on probleem. Eesti valitsus peaks palju aktiivsemalt aitama Ukrainal oma ajateenijaid välismaalt tagasi saada, neil on igat oma inimest vaja, et võita.”

„Mullu 24. veebruaril alustas Venemaa täiemahulist agressiooni Ukraina vastu, sõja enda algusest on küll juba üheksa aastat möödas,“ märkis Delfile Marjana Betsa, kellest on saanud tuntuim välisriigi diplomaat Eestis. „Ukraina ja ukrainlaste jaoks on olnud väga keeruline aasta. Venemaa on tapnud ja jätkab tapmist. Oleme kaotanud väga palju suurepäraseid inimesi. Andekaid noori inimesi, kes andsid end vabatahtlikuna üles, et kaitsta oma kodumaad.“

Viimase aasta jooksul on ta kohtunud siin lugematu hulga otsustajate ja inimestega, nii eestlaste kui ka arvukalt siia saabunud kaasmaalastega.

 

Loe siit: https://www.delfi.ee/artikkel/120148198/intervjuu-marjana-betsa-eesti-on-pogenike-vastu-vaga-lahke-aga-ukraina-ootab-oma-inimesi-koju