Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VALED JÄTKUVAD: Kaja Kallas ehtis end taas võõraste sulgedega

-
26.02.2023
Kaja Kallast ei saa tõsiselt võtta
© Stenbocki maja

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) räägib igal pool, kui vabad me oleme, jättes mulje, et see on tema valitsuse teene, tegelikkus on muidugi hoopis teine.

Hiljutises kõnes Tartus väitis ta nii: “Äsja ilmunud inimvabaduse indeksi kohaselt on Eesti maailmas vabaduselt kolmandal kohal. Meist eespool on ainult Šveits ja Uus-Meremaa. Me pole mitte ainult kõige vabam riik Ida-Euroopa riikide seas. Me oleme kõige vabam riik Euroopa Liidu ja NATO riikide seas. Aga siin peitub ka meie murekoht: meie naaber Venemaa on samas nimekirjas alles 119. kohal, jagades seda kohta Maliga.”

Kui veidi selle kõne järelmite jälgi ajada, siis ilmneb, et küllap peab Kallas silmas Cato inimvabaduse indeksit. Selle 2022. aasta väljaandes on Eesti tõesti Šveitsi ja Uus-Maremaa järel kolmandal kohal maailmas ja need riigid ei kuulu ELi ja NATOsse. Aga Venemaa pole seal siiski 119. kohal vaid 123. kohal. Mali on 129. kohal. Siin on referent eksinud.

Põhiline iva seisneb aga selles, et see tabel kajastab 2020. aasta seisu – see tähendab seisu, mil valitsuses oli EKRE! Isegi, kui oletada, et tal on mingid uued andmed, siis kolmas koht oli Eestil selle allika väitel juba ka 2020. aastal.

Mitte et see Cato instituudi koht mingi oluline näitaja oleks, aga tasub siiski ära fikseerida, et Kallas on oma valimisvõitluses talle omaselt valetanud, et end teadlikult võõraste sulgedega ehtida.