Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond on toonud Eestisse tagasi nõukogulikud kampaaniad

-
26.02.2023
Reformierakond, Eesti 200 ja sotsid taaselustavad NLKP tööjõu- ja rahvuspoliitika.
© Internet

Uued Uudised on juba mõnda aega võrrelnud “rohepööret” Gorbatšovi alkoholismivastase kampaaniaga ja nüüd on seda kinnitanud ka üks professor, kelle sõnutsi on võim rohepöörde ära lörtsinud – seejuures on Eestis rohepöörde eestvedajaks olnud ja on praegugi Reformierakond eesotsas Kaja Kallasega.

Looduskaitsebioloogia professor Asko Lõhmus on ära märkinud olulised momendid: rohepööre on hierarhiliselt ülalt-alla-algatus, “rohelisena” reklaamitakse midagi, mis teaduslikus mõttes sellele ei vasta, rohepööre peaks vastama siiski inimkonna eesmärkidele, mitte olema teda laostav, ning kõik see võib lõppeda nagu nõukogude ajal: kõik vaatavad televiisorist uudiseid, aga keegi neid eriti ei usu.

Noored ilmselt ei adu, kuivõrd sarnane on rohepöördekampaania Gorbatšovi kuivale seadusele, kuid vanem põlvkond mäletab hästi, kuidas partei käsu peale hakkasid kõik üleöö karsklasteks ning asusid verbaalselt peksma väidetavat alkohoolikut, majanduslikud tagajärjed aga ei läinud kellelegi korda.

Nüüd on ju olukord täpselt sama – pangad, pakiveofirmad, linnatransport jne, jne, on üleöö muutunud “rohelisteks”, otsitakse “rahvavaenlast”, kes kurivaim ei taha pöördega kaasa minna, lapsed tuuakse koolist Toompeale meelt avaldama ja kõige selle juures pole isegi veel mõistlikke ning kättesaadavaid alternatiive fossiilkütusel põhinevale energeetikale.

See kõik on vanematele põlvkondadele deja vu, seda on Stalini ja Brežnevi ajal küll ja enamgi nähtud, ja noored võivad uskuda – NLKP ajad on tagasi, teisi teid pidi ja teisest ilmakaarest, aga ikkagi tagasi.

Rohepöörde-nätaka sai eesti inimene kätte juba ammu enne Venemaa agressiooni, 2021. aasta detsembris, kui elektrihinnad kerkisid lakke, ja see oli otseselt rohepöörde tulemus. Sovjetlikku suhtumist näitavad üles ka Eesti ettevõtjad, kes küll kritiseerivad, et rohepöörde mõjud on laostavad, kuid samas vannuvad ikka truudust kliimavõitlusele. See on lömitav suhtumine.

Selle nõukoguliku kampaaniaajastu, mis tegelikult naaseb meile juba lääne poolt, uusmarksistlike ringkondade vahendatuna, esindaja ja emissar Eestis on Reformierakond. Aga selles pole ka midagi imestamapanevat – poliitoravad tõid meile tagasi NLKP venestamispoliitika, mida kompartei funktsionäärid Siim Kallas ja Andrus Ansip ilmselt hästi mäletavad.

Laulva revolutsiooni põhieesmärk oli lõpetada Moskvast lähtuv venestamispoliitika, mis suunas eestlasi vähemusrahva staatusesse – ja nüüd on Kaja Kallase valitsus kahe aastaga muutnud Eesti slaavi vabariigiks, seda ennekõike venekeelse odavtööjõu vaba sisselubamisega endisest Nõukogude Liidust välismaalaste seaduse nõrgendamisega, ja nüüd ka täiesti kontrollimatu sisserändega Ukrainast.

Eks Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 juhitav EKRE-vastane kampaania on ju ka pärit Nõukogude Liidust – see on “kodanlike natsionalistide” ja “rahvavaenlaste” hävitamise stalinlik algatus, mida peaks kinnistama Indrek Tarandi lubatud “kuklaaugustamine”. Maris Lauri vaenukõneseadus kuulub samuti asja juurde.

Uued Uudised

Loe ka Bioloogiaprofessor: võim on rohepöörde mõiste paljuski ära lörtsinud