Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kustugu unistus maasikavälust: Kaja Kallas hoiatab, et maasikatel ja lilledel pole tema Eestis kohta

-
26.02.2023
Kaja Kallase Eestis pole maasikad ette nähtud.
© Scanpix

Konservatiive peetakse minevikus kinni olijateks, kuid üldjuhul tahavad nad säilitada seda, mis on hoidmist väärt, ning tunnistades arengu möödapäästmatust, soovivad nad põhjalikud muutused võimalikult tulevikku lükata, lootuses, et mõndagi saab vältida. Kaasaegsed liberaalid ja eriti vasakpoolsed aga hävitaksid kõik traditsionaalse kõhklematult alt ära, tehes ruumi “uuele”, teadmata isegi seda, mida selline areng kaasa toob.

Kaja Kallas ütleb Tartus peetud kõnes: “Me oleme viimastel aastatel olnud niivõrd edukad heaolu ühiskonna ehitamisel, et see on meis kohati tekitanud tunde, et me ei pea ise seda heaolu tootma vaid et me saame nautida mujal toodetud heaolu tarbimist. Metsa raiutagu mujal, meile tooge puidust valmistatud mööblit, kanad las munevad ja kaagutavad kusagil kaugemal, meile serveerige omletti, tuumajaamad surisegu Soomes ja Rootsis, meie tahame ainult odavat elektrit jne. jne.. Oleme oma heaolu taotluses jõudnud nii kaugele, et mõned poliitikud leiavad tõsimeeli, et meie liitlased harjutagu sõjapidamist kuskil mujal, Eestisse võiksid nad tulla alles siis, kui tegelikult on juba liiga hilja. Nii ei saa. Ma isegi ei tea, kuidas me sellest mõtteviisist üle saaks. Kas oleks lahendus selles, et pakkuda kohalikele omavalitsustele mingit motivatsioonipaketti seoses suuremate investeeringutega nende territooriumil? Võib-olla, arutame seda. Aga uskuda, et meil siin Eestis kasvavad edaspidi ainult maasikad ja lõhnavad lilled on naiivne.” (Kirjapilt muutmata. NB, komakohad…)

See jutt on hõbelusikaga suus sündinule omaselt ilmselgelt üle paisutatud – metsa tahavad meie inimesed küll ise majandada ja siin väärindada, kanu tahavad eesti maainimesed ise kasvatada (need on just Kaja Kallase ideoloogilised õed, kes keelustaks mitmed loomapidamise variandid ja lõppkokkuvõttes ka lihasöömise), omi tuumajaamu peetakse Eestis samuti vajalikuks, et mitte sõltuda Norra veehoidlate veetasemest (nagu NordPool väidab), jne – seega lahmib Kaja Kallas täiega.

See jutt on tegelikult mõeldud selleks, et varjata teist eesmärki – et Eestisse tahetakse koondada kõike, millest me võiks tegelikult hoiduda. Muuhulgas on see mõeldud ka Nursipalu laienduse õigustamiseks – laske aga liitlastele oma maa arvelt võimalusi luua.

Liitlased vajavad muidugi harjutusväljakuid, kuid nad on siin rotatsiooni (teatud aja tagant vahetab üks lahinguvalmis väeosa teise välja) korras, mis tähendab, et tõelise väljaõppe saavad nad kodus, siia tulevad nad juba sellises valmiduses, et olla valmis kohe lennukilt lahingusse sööstma. Eesti kaitseväelased ei läinud ju samuti Afganistani ja Iraaki “rohelistena”, neist tehti sõdurid siin, ja kõrbetes nad täiustasid lahinguülesandeid täites ennast. Eesti võimalused peaksidki lähtuma koostöö harjutamise, mitte väljaõppe vajadusest.

Liitlaste ja harjutusväljakute küsimus on ainult üks, selle jutuga õhutab Kaja Kallas ju tegelikult teisigi kahtlaseid arenguid – lasku omavalitsused “investeeringute korras” rajada kümneid uusi karjääre kahtlasevõitu Rail Balticu jaoks, loovutagu maad ja merd hiigelsuurtele ja -kõrgetele tuuleparkidele, loovutagu põllumaad uusarendustele, kuhu saavad kolida massimigratsiooniga siia tulijad… ainult kõige vajalikumaid neljarealisi teid Reformierakond millegipärast vihkab.

Kaja Kallas ei mõista, et areng saab toimuda ainult läbimõeldult – saab koos teha metsa mõistlikku majandamist ja hoida samas loodust; saab siia tuua liitlasväed ja ometigi hoida eestlaste kodusid; saab toota oma odavat elektrit ja hoida samas keskkonda… Peaministri mõttelaad on “Kõik või mitte midagi”, see ei anna aga märku poliitilisest küpsusest. Konservatiivid aga tahavadki just tasakaalustatud arengut, milles on kohta nii paratamatutele uutele tuultele kui ka traditsiooniliste väärtuste edasiandmisele järeltulevatele põlvedele.

Laias laastus hoiatab Kaja Kallas eestlasi: lõpetage oma väärtuste eest seismine, nüüd dikteerib Reformierakond, millised teie väärtused olema peavad!

“Aga uskuda, et meil siin Eestis kasvavad edaspidi ainult maasikad ja lõhnavad lilled on naiivne.” See jutt ütleb paraku ära, et maasikate ja lillede lõhna Kaja Kallase Eestis peatselt enam tunda ei saa.

Uued Uudised