Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Crotone tragöödias on süüdi illegaalset rännet soosiv liberaalne Euroopa

-
26.02.2023
Tragöödia tulemus.
© Scanpix

Illegaalset massirännet soodustava liberaalse Euroopa süüks läks järjekordne tragöödia, kus talvisel Vahemerel uppus suur hulk rändlejaid – Brüssel on järjekindlalt hoidunud lõpetamast inimkaubandust sel moel, et paate mere lõunakaldalt vette ei lükatakski.

Itaalia lõunaranniku lähedal läks pühapäeva koidikul tormiga põhja migrantide alus, õnnetuses sai surma 59 inimest, teiste seas väike laps, teatasid Itaalia riigiraadio RAI ja uudisteagentuur ANSA. Meedia andmetel oli laeval üle saja inimese. Laev murdus tormis pooleks ja läks põhja Crotone linna lähedal.

Itaaliat ei saa tragöödias süüdistada – ükski riik ei pea olema ega saagi olla iga hetk valmis päästma inimesi, kes kasutavad ebaseaduslikku rännet ja inimkaubitsejate abi. Ebaseaduslik, inimkaubandus – need on kõigi tragöödiate võtmesõnad. Pealegi ei saa rannikuriigid lõpmatult võõraid tervitada, teised aga neid eriti ei taha, Euroopa ägiseb niigi rahvasterände käes.

Küll aga saab süüdistada pseudopäästeorganisatsioone, kes oma sama ebaseadusliku tegevusega annavad migrantidele lootuse, et neil ollakse vastas, kuid enamasti ei jõua väikesed migrandikorjealused kõiki päästa.

Euroopa Liidul on aga kaks teed – esiteks, kui liberaalne Euroopa tahab migrante, korjaku nad juba Vahemere lõunakaldal kokku ja toogu oma alustega Saksamaale või mistahes muusse kohta. Või siis pangu koostöös Vahemere kallaste riikidega piirid nii kinni, et ühtegi paati kaldast lahtigi ei lükataks.

Paraku sobib liberaalsele Euroopale kõige paremini just praegune surmavariant: ränne toimib ja Euroopa rahvastik vahetub välja; tulijad saab laiali sokutada, koputades südametunnistusele, et päästetud tuleb ära majutada; päris suur massiränne hoitakse ohjes, sest miljonid siiski kipakate alustega üle ei tule; ja ilmselt saavad kõrged asjapulgad kogu Euroopas tohututest inimkaubandusrahadest “nokka kasta”.

Ainult liberaalne Euroopa on süüdi selles, et surmateed üle Vahemere veel eksisteerivad.

Uued Uudised