Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ameeriklased leidsid, et koroonaviirus on ikkagi “Wuhani lapsuke”

-
27.02.2023
Wuhani nimi on kogu inimkonna mällu talletatud ei muu kui ühe viiruse sünnikohana.
© Scanpix

Wall Street Journal (WSJ) tuli pühapäeval välja uudisega, et USA energeetikaministeerium on muutnud oma hinnangut koroonaviiruse päritolu kohta, tuginedes riikliku luureteenistuse täiendatud andmetele. Energeetikaministeerium leiab nüüd, et viirus on pärit Hiina Wuhani laborist.

Wall Street Journali sõnul on laborileke muutumas üha kindlamaks hüpoteesiks, ehkki ühest otsust selle osas veel ei ole. „Uues aruandes tuuakse välja, kuidas erinevad luureasutused on jõudnud pandeemia päritolu osas erinevatele järeldustele. Energeetikaministeerium ühineb nüüd oma otsuses FBI-ga, väites et viirus on tõenäoliselt pärit Hiina laborist. Neli riiklikku luureametkonda on endiselt veendumusel, et viirus on loodusliku päritoluga ja kaks ametkonda on endiselt kahevahel,“ kirjutab WSJ.

Edasi seisab aruandes, et energeetikaministeerium tegi oma otsuse salastatud andmetega tutvunud inimeste kinnitusele tuginedes, samuti kattub viiruse laborilekke hüpotees varasemate spekulatsioonidega.

Vabariiklasest senaator Tom Cotton tuletas meelde, et juba 2020. aastal tundus viiruse laborileke mõistliku hüpoteesina, kuid aktivistid ja ajakirjanikud tembeldasid selle kohe vandenõuteooriaks. „Laborilekkele viitavad tervemõistuslikud argumendid on endiselt samad, nagu need olid 2020. aasta jaanuaris, mil ma seda võimalust esmakordselt mainisin,“ ütles Cotton.

Kuna viiteid laborilekkele on üha rohkem, oleks Bideni administratsiooni poolt vastutustundetu mitte uurida Wuhani laborit kui viiruse võimaliku lätet.

USA ametnikud on väidetavalt keeldunud avaldamast värskeid andmeid, mille põhjal energeetikaministeerium oma arvamust muutis.

Allikad: WSJ, Breitbart News