Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Infooperatsioonide võrku langenud Delfi levitab jätkuvalt Vene propagandat

-
27.02.2023
Delfi meediamaja
© UU

Pärast tänast Delfi artiklit, kus levitatakse propagandakanali järjekordset valeuudist ehk infooperatsiooni, pole enam vähimatki kahtlust – Vene eriteenistused teevad meeleheitlikke pingutusi, et reformigrupeering jätkaks Eestis valitsemist.

See ekrevastane rünnak sügavasse sohu uppunud Delfi Meedia kaasabil ja annab üheselt vihje, et selliste lugude avaldamine ja Prigožini väidetav avaldus on kasulik just Reformierakonnale, kust tulebki otsida Kremli käsilasi ja Prigožini kaastöötajaid.

Ajakirjanik Martin Laine vahendab Progožini ilmselget irooniat paraku otsese pealkirjaga. Juba juhtlauses ja kontekstis selgub aga, et Prigožin trollib.

Tõepoolest, ei ole enam mingit kahtlust: Venemaa sekkub Eesti valimistesse ning peamiseks tööriistaks on Eesti ajakirjandus.

Nagu ütles üks kommentaatior: ootan huviga, millal Prigožinist Delfi kolumnist saab.

Niisiis teatab Delfi, et Wagneri eraarmee eestvedaja ja oligarh Jevgeni Prigožin Politico artiklit kommenteerides, et tegigi koostööd toonase EKRE esimehe ja hilisema siseministri Mart Helmega. Ent kohe lisatakse, et eksperdi hinnangul võib tegu olla trollimiskatsega.

Sotsiaalmeediakanalis Telegram avaldas Prigožini valdusettevõtte Concord Group pressiteenistus, et Baltikumi propagandaportaal Baltija oli esitanud Prigožinile küsimusi Politico artikli ja tema EKRE-sidemete kohta.

„Mulle näib, et tegu võib olla trollimiskatsega,“ selgitas Ilya Ber, Venemaa päritolu Delfi faktikontrollija ja infooperatsioonide analüüsija, kes on jälginud Prigožini avaldusi viimase paari kuu vältel. Prigožin on Beri sõnutsi muutunud viimaste kuude jooksul kahtlaselt avameelseks ning ilmselt üritab nõnda tekitada lääne ühiskondades segadust ja konflikte, luuletades endavastaseid süüdistusi suuremaks.

Seega tuleb Beri sõnutsi tema juttu suhtuda kriitiliselt ning postituse toonis näeb tema pigem sarkasmi.