Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võõrtööline pani korteri põlema

-
27.02.2023
Päästeauto
© UU

Haljalas põles lahtise leegiga kolmanda korruse korter, kus elasid Moldovast pärit töölised. Kahtlustatakse süütamist.

Portaal Lääne-Virumaa Uudised kirjutab, et prokuratuur alustas korteripõlengu põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust. Välismaalasest 31-aastane mees, kes oli põlenud korteri elanik, toimetati ütluste andmiseks jaoskonda.

„Põleng sai alguse kolmanda korruse korterist, kus toimetuse andmetel elavad Moldovast siia tulnud töölised. Nad kasutavad väikekaubikut, mille kirjete hulgas on sõna “tööjõurent”. Hinnanguliselt elas korteris 5-6 inimest. Pühapäeva pärastlõunal olevat üks viimastel päevadel imelikult käitunud võõrtööline end lukustanud ühte tuppa ja keeldunud väljumast. Sellest toast põleng alguse saigi, kust tuli levis kiiresti elumaja pööningule,“ kirjeldas väljaanne.

Kõnealune korter Haljalas on olnud juba pikemat aega võõrtööliste kasutuses. Sealsete pidevalt vahelduvate elanikega on olnud korduvalt probleeme. Näiteks on mõned olnud liiga lärmakad. Nüüdne seltskond oli küll vaikne ja erinevalt teistest alkoholi ei pruukinud.

Päästjatel tuli päästa akna kaudu kõrvalt korterist väike laps ning naisterahvas toodi korterist välja päästemaski kasutades.

Päästesündmusele reageerisid üheksa päästeautot ja kaks redelautot.

Maja polnud kindlustatud.