Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Roland Mere: meid puudutavad otsused peavad tulema Tallinnast, mitte Brüsselist

-
28.02.2023
Roland Mere
© UU

Lausa uskumatu on, milliseid uusi vaimusünnitisi toodavad riigikogu valimised. Luuakse uusi majandusharusid. Muudetakse SI-mõõtühikute süsteemi. Geniaalsed avastused füüsika ja keemiavaldkondades jne. Neli aastat varjatud anded on taas õide puhkenud. Minu kui keskmise haridusega (üks kõrg lõpetatud, teine pooleli) inimese mõistus lihtsalt ei küündi nende suurte mõteteni.

Korra on minult küsitud, et mille eest te siis Eestit päästate. Kusjuures küsija oli sotsiaaldemokraat. Vastasin, et ka selle eest, et Madis Kallas saaks raiekavaga tegeleda, mitte et see tuleks jälle Brüsselist, nagu kõik muu, mis peaks olema eestlaste otsustada. Ka selle eest, et meie kaitseministri ainukeseks kohustuseks ei jääks vastata hommikuti telefonile ja kuulata ära, mis ta täna ütlema peab. Et meie maa ja meri ei pandaks oksionile.

Aga tagasi suurte avastuste juurde.

Kalle Laanet lubas täiesti uut füüsikalist suurust. Nimelt kiiruse mõõtmise ühikute nimekirja lisatakse üks uus konstantne suurus – SÕJAAJA KIIRUS. Saame siis kuulda pärast valimisi, kas tegemist on hetke-, keskmise- või mõne muu kiirusega. Hetkel teatakse konstantsete kiiruste all valguskiirust, kaugeimate galaktikate kiirust, päikese liikumise kiirust ümber galaktika keskme jms.

Lauri Läänemets lubab 15000 uut töökohta kogu Eestisse ja eriti maapiirkondadesse. Ei-ei, ärge saage valesti aru. Läänemets ei kavatse hakata ettevõtjaks, et uusi töökohti luua. See on euroraha, mis tuleb kohalikele omavalitsustele laiali jagada, et nad saaksid siis uusi töökohti luua. Näiteks bussisaatjad. Mäletate küll – töötas ju.

Sotsiaaldemokraat Heiki Nestor on kindel, et Eestis kolmkümmend aastat tagasi valitud suund läände on ainuôige. Just 30 aastat tagasi, mitte 35 aastat tagasi tema enda poolt valitud suund. Mäletate ju seda suunda, mis ta valis samal ajal, kui rahvas kogunes Hirvepargis? Aga see oli ilmselt segaste aegade sunnil vastuvõetud tagaukse variant. Mõned arvavad, et alalhoiuinstinkt on inimlik.

Marina Kaljurand, Euroopa Parlamendi liige, suursaadik, kolmekordne vanaema ja kes on ka teatavasti Rocky ja Lennu omanik, soovitab valida sotse, sest neid kuulatakse ja nendega arvestatakse rahvusvaheliselt ning sotsid seisavad iga üksiku inimese eest. Ka kasukasse riietatud korpulentne daam väljaspool EMO järjekorda arvestab iga üksiku inimese eest.

Ramond Kaljulaid meessoost inimene ja julgeoleku asjatundja ütleb – meil tuleb leida tehnoloogiasektori kõrvale teisigi kasvuvaldkondi. Äkki maasikad?

Asso Nettan Jõgevamaalt tutvustab ennast, kui kahe kassi isa. Sellise mehe peaks kindlasti saatma ei kusagile mujale, kui riigikogusse. Kahe kassi isa parlamendis ja seda Eestis. Jälle olime esimesed maailmas.

Jüri Ratas tõstab palku ja pensione. Pensione küll, aga kuidas ta ettevõtluses palku tõstab. Ilmselt keelab väiksema palga maksmise ära.

Heiki Hanso – Väikese väina eestkostja paraku ei soovi kosta Saaremaaga piirnevate vete eest. Need lähevad müüki Euroopasse.

Margus Tsahkna ütleb, et Valitsusse on vaja uusi tegijaid. Huvitav, keda ta silmas peab. Kas ennast, kes ta on poliitikas juba üle 20 aasta uue tegijana?

Züleyxa Izmailova 200-st võitleb ökoloogiliselt jätkusuutliku majanduse, parema kliima- ja keskkonnakaitse ning sotsiaalselt õiglase rohelise Eesti eest. Võitlusstiil on täpsustamata, kuid ega Zuzu ju ei suuda valetada. Ka jätkusuutlik majandus sellise majanduskorüfee poolt on igati teretulnud? See neiu lubab uut taset keskonnapoliitikas – kui Brüssel loa annab, siis miks mitte.

Reformierakonna kandidaatide nimede all on välja toodud ka iseloomustused erakonna kaaslaste poolt – seega on kindlasti tegemist tõetruu infoga.

Annely Akkerman väidab, et Eesti ei vaja uusi makse ega maksutõuse. Piisab majanduskasvust. Siia võib veel juurde lisada, et väga teretulnud on ka elektri kõrge hind. Tootmiskulude ja müügitulude vahe jääks ju riigile. Milleks tõsta makse, kui saab Eesti Energiast dividente.

Kaja Kallas otsis välja oma 2019. aasta salvestuse ja muutis valimisreklaamis ära lause lõpu ja ka kleit seljas oli vist teine. Kui 2019. aastal ähvardas ta, et kui reformi ei vali – saate Keskerakonna, siis nüüdseks on sõna Keskerakond vahetunud EKREIKE vastu. Veel panin tähele, et ta oskab lennata läbi teleekraani nagu Batman. Meie oma Batman. Ma arvan, et sellist asja nagu ka e-valimisi on võimatu arvutiga lihvida. Ega need arvutid ka kõikvõimsad ei ole.

Ja loomulikult võrdleb ta EKRE-t äärmuslastega, millele regeerisid kohe ka sülekoerad Eesti 200 ja sotsid ja neil on täiesti õigus. Kui rahvusriik, eesti keel, kultuur ja eesti rahvuslik uhkus on äärmuslus, siis sellises äärmuses sooviks ma elada.

Veel lubab Kaja Kallas, et ta ei anna Eesti iseseisvust mitte kunagi käest. Mis siis on iseseisvus ehk suveräänsus. Suveräänne riik määrab ise oma õiguste ja kohustuste ehk pädevusemahu.

Paraku de facto on õiguslikult Eesti Vabariigi iseseisvus üsna suurel määral piiratud. Pärast Euroopa Liiduga ühinemist ei ole Eesti õigused ja kohustused määratud enam ainult Eesti enda poolt või rahvusvaheliste lepingutega, vaid ka supranatsionaalsete ehk rahvastest kõrgemate Euroopa Liidu organite poolt. Protsess süveneb.

Euroopa Liit on andnud alust uue suveräänsusemõiste kujunemiseks, mille puhul enam ei lähtuta riigi võimest omal äranägemisel määrata oma pädevus. Öeldakse, et raha eest saab kõike – oleneb ainult summast. Summadega, mis on kogutud kõigi käest survestatakse neid, kes üritavad vastu vaielda. Reformierakond valetab. EKRE ei ole euroskeptiline. EKRE on õiglane. Kakskümmend aastat tagasi ei olnud Euroopa Liit selline nagu praegu. 20 aastat tagasi oli see ühendus riikide liit ja meie teha on see, et ta selleks ka jääks. Ei ole olemas Euroopa rahvust ega Euroopa kultuuri, vaid rahvused, kultuurid, tavad, metsad ja mered.

Asi ei ole ju selles, kuhu Eesti liigub. Asi on selles kuhu liigub Euroopa Liit ja seda liikumist peame suunama nn euroopalike väärtuste poole tagasi.

Valige EKRE – et meid puudutavad otsused tuleksid Tallinnast.

Roland Mere

Riigikogu kandidaat Saare-, Hiiu- ja Läänemaal