Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vene tank viiakse ka teistesse linnadesse viha õhutama, aga kõik seda ei taha

-
28.02.2023
Tank t-72
© Scanpix

Kaitseministeeriumi poolt Tallinna Vabaduse väljakule toodud provokatsioon Ukrainas purukslastud Vene tanki näol tõigi esimese tagajärje, kui venelased ja eestlased läksid selle juures kaklema.

Tallinnas Vabaduse väljakule muuseumieksponaadina toodud tanki juures tekkis esmaspäeva õhtul tüli noorte vahel, kellel olid erinevad arusaamad küsimuses, kas sõjamasinale on paslik lilli tuua või mitte.

Postimehele laekunud vihje kohaselt toimus Vabaduse väljakul kahe eesti keelt ja vene keelt kõneleva noore vahel kaklus. Väidetavalt eelnes kaklusele olukord, kus paar inimest tõid tanki juurde lilli, mis aga eesti keelt kõnelevate isikute poolt ära koristati.

Politsei väitis, et kakluseks siiski ei läinud, piirduti sõnelusega.

Rus.Postimees kirjutas pühapäeval, et Vabaduse väljakule paigaldatud hävinud Vene tanki T-72 juurde hakati lilli viima. Tankile lilli asetanud inimesed ütlesid, et soovisid andestuspäeval väljendada leina ning pole rahul, et valvurid viivad nende toodud lilled kohe ära.

Ukraina kaitsjate purustatud Vene tank T-72 on mõeldud Eesti sõjamuuseumisse eksponaadiks.

Tank toodi Vabaduse väljakule 25. veebruaril ning jääb sinna kõigile vaatamiseks kuni 2. märtsini. Enne tanki jõudmist Viimsisse sõjamuuseumisse soovib kaitseministeerium seda eksponeerida ka Rakveres, Jõhvis, Narvas, Tartus, Võrus, Viljandis ja Pärnus.

Kaitseminister Hanno Pevkur ütles, et kohalike omavalitsustega räägitakse eelnevalt asi läbi. Vaidlusi tekitanud tanki toomine tuurile on Pevkuri sõnul ukrainlaste initsiatiiv.

Juba on näiteks Rakvere , kuhu tank pidi järgmisena viidama, et nemad seda ei taha, sest see kujuneb valimiseelsel nädalal valimispropaganda osaks. Rakvere linnapea on keskerakonna nimekirjas Riigikokku kandideeriv Triin Varek, samal ajal kandideerib Lääne-Virumaalt Riigikokku ka reformierakondlasest kaitseminsiter Hanno Pevkur.