Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: veerandsada võlgu ja kuuse alla… Kaja, räägi, kuis meil tegelikkus välja näeb!

-
28.02.2023
Ajakirjanik Andres Raid.
© Uued Uudised

Mingisugustest Eesti edulugudest rääkimine on siiani veel enam kui küüniline. Üks elu on see, mida elatakse virtuaalmaailmas ja hoopis teine on pilt, mis avaneb kokkupuutel reaalsusega.

Ammu see oli, kui keset talve lülitati perel elekter välja, küünal läks aga majas ümber ja tulemuseks olid laibad söestunud palgihunnikus. Võlg oli saja euro ümber ja pange nüüd siia valimiseelne jutt sellest, kuidas meil iga inimene tähtis on. Täna lugesime taas teadet selle kohta, kuidas 25-eurone võlg viis inimeselt kodu – „Avinurme pensionär jäi 25-eurose võla pärast kodutuks“

Isegi Venemaal peab võlgade tõttu välja tõstetava inimese või pere kohta käivas kohtuotsuses olema kirjas olema, kuhu väljatõstetavad isikud elama saavad minna ja seda arvestusega 18 ruutmeetrit per nupp ja reaalsete eluks vajalike mugavustega. Meie eduloos  ei huvita selline detail kedagi, mõelda vaid – veerandsada võlgu ja kuuse alla!

Kuid – meile on viimased paarkümmend aastat seda kinnitatud, et kui hätta jääd, siis vaata ise… Lihtsalt inimlikkus pole enam voorus ja ebainimlikkus pole karistatav ega isegi taunitav ja isegi hooldekodus mädanev inimene on pigem tüütus või konservatiivne relikt, millest on vaja lihtsalt vabaneda.

Üks tähelepanek veel ja see puudutab konstruktsiooni – „Kodumaa on mulle kallis… kuid palju teie pakuksite?!“

Väidetavalt olla vaktsiinivastased pinninud riigikokku pürgivaid meedikuid segadusse viivate küsimustega. Tegelikkus on selline, et kogu laialt reklaamitud sama väljaande valimiskompass baseerub kandidaatidele saadetud küsimustele, millele antud vastuseid pole üldse võimalik interpreteerida ehk lihtsustatult nende põhjal midagi otsustada.

Vastav järelepärimine küsimustiku koostajatele tõi viite mingitele uuringutele, mis omakorda osutusid blufiks – mingeid uuringuid ei olnudki olemas! Kogu küsimustik on koostatud ilma metoodika ja metodoloogiata, vastused on heal juhul ja oskusliku ümberkäimise korral kasutatavad ehk indeksite koostamisel, kuid see on palju pikem protsess.

Seega – valimiskompass sellisena kasutamiseks ei sobi, küll aga ei jäeta võimalust kasutamata jätta skeptikutele vaktsiinivastaste silt külge panna, mida nad tegelikult ju ei ole.

Andres  Raid