Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tarmo Hints: kas Reformierakond on seotud Venemaa võimulolijatega?

-
28.02.2023
Tarmo Hints
© UU

Valimised on toimumas. Ja alati, kui valimised on tulemas, on meil siin alati toimunud midagi, mis tekitab rohkem küsimusi kui vastuseid. Ja ega praegused valimisedki pole olnud erand.

Kõik on kuulnud nende valimistega seoses, et EKRE ja Prigožini vahel olevat mingi seos. Küll on seda ühte pidi serveeritud. Küll teistpidi. Viimaseks „kirsiks tordil“ olevat see, et Prigožin olevat trollinud, et tema „mehed“ käinud Eestis.

Trollimine trollimiseks, eks see on kogu selle teema kõrvalprodukt. Küll on aga seoses sellega tekkinud üks suur küsimus. Ja see küsimus on selles pealkirjas. Kas Reformierakond on kuidagi seotud Venemaa võimulolijatega? Viimaste Delfi uudiste põhjal, eriti just viimase asja esiletõstmisel on see küsimus tekkinud. See oli ka varem õhus, kuid tundub, et selles osas on olemas reaalne tagapõhi.

Nii püüdlikult, kui kunagi varem, pole proovitud isegi Vene-kaarti lauale lüüa. Savisaare puhul oli see seotud sellega, et mees tõesti andis selleks ka põhjust. Praegusel juhul aga tekib suur hulk vastamata küsimusi.

Venemaal ei olda lollid. Sekkumine valimistesse ei ole see, et teeme paar sotsiaalmeediakanalit rumalatele ning asi tehtud. Riik, kes 100 aastat on nuhkimise ja infooperatsioonide osas teinud tööd, ei tee palju rumalusi. Tuletame meelde, et Eston Kohvri kinnipüüdmiseks mängiti läbi terve stsenaarium, et meest lõksu püüda. Neil on teadmisi ja vahendeid, kuidas mängida ja hanitada ka siinseid valimisi. Ja kes tõesti ütleb Eesti ajakirjandust tsiteerides, et seda pole varem tehtud.

Ivan Makarov osundab siinjuures tõsiasjale, et Delfi Martin Laine isikus on jätkuvalt tegelenud „vene-asjaga“, kasutades viimasena ära ka Aleksander Kornilovi nn. uudist. Kas Laine ei tea siis, et Kornilov on Eestist välja saadetud putinist?

Taolise infotulva tegemisel aga on see tegemas hoopis kummalise küsimusega. Vastasest kuvandi loomise püüdlikkus on imelik. Küsimusi tekitab pigem see, et kas Venemaa teadlikult trollib Eesti valimisi, et aidata võimule senine juhtkond ehk siis Reformierakond? Kui see nii on, siis miks seda tehakse? Mis kasu on Venemaal sellest, et senine poliitiline joon Eestis jätkuks?

Kas seal on kokkuleppeid, mida meie ei tea. Kui seal on teatud asju, mida tegelikult ka KAPO teab, siis küsimus on, kas ka KAPO mängib mingit rolli seoses Eesti endiste ja ka praeguste valimistega Venemaa suunas? EKRE tegi KAPO-le avalduse seoses nende asjadega, mis just puudutavad Vene-teemat. Nüüd oleneb juba KAPO reaktsioonist, kas seal võetakse asja tõsiselt või ollakse ka ise Venemaa poolsete asjadega seotud, lükates asjad endast eemale ning vältides teema tõstatamist?

Igatahes on need küsimused viimastel päevadel kerkinud esile. Me kõik ju mäletame, kuidas lõpetati omal ajal ära rahapesu uurimine. Reformierakond väitis, et rahapesu pole olnud. Ameeriklased tegid eelmise aasta lõpus aga siiski piltlikult selgeks, et rahapesu toimus. Mismoodi see edasi arenenud on, on iseküsimus.

Maailm on tegelikult antud hetkel kõverpeeglis. Ehk kui ette võtta Oliver Stone`i linateos „JFK“, siis on seal välja toodud ka konkreetne hetk Jim Garrisoni ( Kevin Costner) ja kolonel X-i (Donald Sutherland) vestlusest: „Must on tegelikult valge ja valge on tegelikult must.“ Tundub, et see teema on ka Eesti valimistel ja valitsemisel olnud läbivaks teemaks.

Tarmo Hints

EKRE Kristlik ühendus