Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: EKRE poolt antud hääl tagab, et Eesti saatuse ja poliitika määrab ka tulevikus rahvas kui kõrgeima võimu kandja

-
01.03.2023
Martin Helme ja eesti rahvas.
© UU

Valimised juba käivad. Iga hääl loeb! Minu soovitus on valida kindlasti pabersedelil ja minna valima õigel päeval ehk pühapäeval 5. märtsil. Veenge kindlasti EKRE poolt hääletama kõiki, keda suudate ning veenge valimistest osa võtma ka neid inimesi, kes tavaliselt valimas ei käi.

Meie poolt antud hääl tagab, et kõrgeima võimu kandja ehk rahvas on ka tulevikus Eesti saatuse ja poliitika määraja.

Põhiseaduse järgi on Eesti iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas. Globalismi ja multikultuurse ühiskonna ülesehitamist põhiseadus ette ei näe. Suveräänsuse ja demokraatia säilitamiseks vajab Eesti senisest enam kaitset Euroopa Liidu föderaliseerimise ja poliitika tsentraliseerimise eest.

Kodanikkond kui kõrgeima riigivõimu kandja vajab rohkem instrumente poliitiliste otsuste tegemiseks, seega toome võimu kodanikele lähemale. Me usume, et demokraatia sisuliseks toimimiseks peab inimesel endal olema õigus otsustada suuremate muudatuste üle oma riigis ja kodukohas. Ühiskonna usaldust riigi vastu saab tagada üksnes arusaadav, aus, õiglane ja läbipaistev riigivalitsemine. Seisame sõnavabaduse kui meie ühiskonna ühe põhiväärtuse kaitsel.

Meie plaan

Seisame riikliku suveräänsuse eest ja oleme vastu täiendava võimu loovutamisele Euroopa Liidu institutsioonidele; oleme vastu liikmesriikide vetoõiguse kaotamisele välispoliitikas jt valdkondades.

Seadustame kodanikele õiguse algatada rahvaalgatuse korras siduvaid seaduseelnõusid ja rahvahääletusi.
Muudame presidendi rahva poolt valitavaks.

Viime läbi sõltumatu e-valimiste auditi; e-valimiste jätkumist peame võimalikuks juhul, kui põhjalik ja sõltumatu audit kinnitab, et e-valimiste usaldusväärsus on väljaspool kahtlust.

Seisame vastu püüdlustele piirata sõna-, usu- ja südametunnistusvabadust. Me ei lepi püüdlustega laiendada nn vihakõne mõistet, kehtestada vabaduste mahasurumisele suunatud poliitikat ega tunnista nn poliitilise korrektsuse dogmat.

Korrastame kõrgete riigiametnike valimise süsteemi, tagades arusaadavad valikukriteeriumid ja tegeliku konkurentsi.

Tühistame kooseluseaduse kui ühiskonda lõhestava ja ühiskonna enamuse hoiakutele vastanduva õigusakti.

Päästame Eesti!”

Martin Helme, EKRE esimees