Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Alandatud rahvuslase Urmas Reinsalu piinlik hüsteeritsemine

-
01.03.2023

Valimised on juba alanud ja Isamaa jaoks tähendavad need mitu head päeva ärevust – kas ikka pääsetakse Riigikokku tagasi üle valimiskünnise või mitte – ja pole ka ime, et isegi mõned selle erakonna väärikad poliitikud sattuvad paanikasse ja hakkavad käituma hüsteeriliselt.

Kui Isamaa astus koalitsiooni reformierakonna ja sotsidega, tähendas see, et toimus oma korduvalt deklareeritud põhimõtete ja valijate avalik reetmine. Vaevalt et keegi hääletas eelmistel valimistel Isamaa poolt ootuses, et erakond astub seejärel koalitsiooni sellise eesti rahvusriigi roostega nagu seda on sotsid. Aga Isamaa astus sellesse vahekorda lilla estofoobse erakonnaga, ja seda fakti ei muuda ega ähmasta isegi kõige raevukam retoorika, mida demonstreeriski täna Delfis välisminister Urmas Reinsalu.

Selle väljaande „valimisstaap“ teatab: „Isamaa peaks päris sooda olema, kui EKRE hüsteeriline Ukraina-viha peksmine ei mõjutaks tulevasi koalitsioonivalikuid, nendib Urmas Reinsalu.“

Muide, ETV+ valimissaates reformierakonna esindaja juba lubas Isamaa esindajale üleolevalt, et reformierakond vaatab, kas ikka võtta Isamaad koalitsiooni, nii et, hea Urmas Reinsalu, teie „isamaalise“ erakonna lähitulevik ei sõltugi sellest, et te nüüd ühinesite EKRE-t kuid ja aastaid jalgadega taguva globalistide jõuguga. EKRE-t on juba halvustanud ja laimanud nii härra Seeder kui ka proua Solman, ja nüüd jääb veel vaid tõdeda, et „ka sina, Urmas!“

Aga sellest absoluutselt ei sõltu Isamaa pilet valitsusse, kuhu parimal juhul saab imbuda käpukil ja tagauksest. Pääse tagaritta sõltub sellest, mis teenuseid saate te pakkuda võimutsevale reformierakonnale, ja kas nad näiteks ületavad oma truualamlikkuses ja intiimsuses SDE pakutavaid teenuseid. Kuna oravate prioriteediks paistab kujunemas Eesti 200, mis juba vandus reformierakonnale truudust. Ja milleks võtta paati just reeturlikku Isamaad, kui see, kes on juba korra reetnud, reedab kindlasti jälle?

Kas Isamaa on „päris sooda“ või ei ole, ei sõltu jällegi teistest, see sõltub ainult Isamaast endast. Ja lugupeetud välisminister, „EKRE hüsteeriline Ukraina-viha peksmine“ ei ole ei hüsteeriline, ei viha ega peksmine. Te lihtsalt valetate, ja teie sellise keevalisuse taga on alaväärsuskompleks. Te olete koalitsioonis Lauri Läänemetsaga, kes hiljuti väitis, et Isamaa kavatses saata venelasi läbi peksma eestlastest ekstremiste ja lõhkeainega terroriste.Te karjusite seepeale Riigikogus, et see on rõve.  Kuid just sellise kasuahne valetaja ja provokaatoriga olete te praegu õnnelikus koalitsioonilises abielus. Kui see ei ole teie jaoks alandav, siis järelikult teid ei olegi võimalik alandada. Kuid see, kuidas te mustate praegu oma endisi partnereid EKRE-s, näitab teie hingetrauma tõsidust.

„EKRE raevukas ja hüsteeriline Ukraina-viha, mida nad selle aasta jooksul üles peksavad… Sellises olukorras hädaldada, et sulgeme piiri Ukraina sõjapõgenike ees, et Ukrainale relvi poleks tohtinud anda…“ pulbitseb õiglasest vihast Urmas Reinsalu.

Rahvuskonservatiivil pole ei „raevukat“, „hüsteerilist“ ega üldse „viha“ ukrainlaste vastu. See on avalik laimamine ja jäägu see härra Reinsalu südametunnistusele. EKRE-l on suur mure Eesti ja eestlaste pärast, see on tõsi. Ja ei ole vaja vassida, nagu oleks EKRE nõudnud piiri sulgemist „Ukraina põgenike ees“. Jutt käib sellest, et piiril praktiliselt puudub kontroll selle üle, kes Eestisse tegelikult siseneb. Põgenike transiit läbi agressorriigi territooriumi, kus läbitakse FSB sõel ja kirjutatakse mingisugustele paberitele alla, on väga kahtlane protsess sõjatingimustes. Väga paljud pagulased pärinevad „DNR“ ja „LNR“ anklaavidest, kust ukrainlased on ammu enne eelmise aasta 24. veebruari pagenud Ukraina venelaste poolt okupeerimata territooriumile, siia aga võis tulla päris palju sealseid kahe passiga separatiste. Venemaa andis oma passe nende piirkondade elanikele piiramatult, nii et vana passiga nad saavad Eestisse ja uue järgi võivad tegutseda.

Eesti on sõja varjus võtnud vastu ka palju Venemaa kodanikke, kes okupeerisid meie venekeelse meedia toimetused, mis said äsja teie valitsuselt, härra Reinsalu, veel ühe miljoni. Tomski endine ametnik juba nimetabki osa eestlasi „rahvusreeturiteks“ ja on valmis kirjutama kõnesid meie presidendile. Kas te seda ei tea? Teate ju küll!

Süldimuusikust kaabakale, kes õhutab siin vaenu juba aastakümneid, avaldab, et „keerutab KaPo-t oma riista peal“ ja kutsub üles tapma ukrainlasi, ei julge te midagi teha, Eesti patrioote aga ründate ja laimate. Ja, nagu küsiks lahkunud Edgar Savisaar, „miks te valetate?“, kui väidate, et EKRE arvates „Ukrainale relvi poleks tohtinud anda“? EKRE seisukoht on, et ei oleks tohtinud niivõrd ärevas olukorras Eestit relvitustada. Kui Martin Helme toetub teie koalitsioonikaaslasest kaitseministri käest saadud ametlikele andmetele ja väidab nende põhjal, et Eesti kaitsevõimele on tekitatud kahju, siis vaielge, tõestage, aga mitte nõnda räusake.

„Päästame-Eesti-retoorikat“ nimetab Reinsalu „naeruväärseks“, kasutades alapealkirjaks ka väljendit „koletu ja idiootne retoorika“.

No ma olen ju näinud Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsiooni tööd, arupärimisi, seaduseelnõusid, mis kõik lükatakse sotside ja keskerakonna venemeelse enamuse poolt tagasi vaatamata nende Isamaa algatuste EKRE fraktsiooni poolsele pidevale toetamisele. Peaaegu kõik need Isamaa ettepanekud taotlevad, ja õigusega, eesti keele päästmist Eesti pealinnas, eesti kultuuri päästmist, eestlaste tähtsaima linna päästmist lõplikust russifitseerimisest ja korruptsioonilisest mahamüümisest. Olen näinud seal fraktsioonis ka Urmas Reinsalut ennast.

Miks Eesti pealinna päästmine ei ole naeruväärne, koletu ja idiootne, aga Eesti päästmine tervenisti, koos pealinnaga, on naeruväärne, koletu ja idiootne?

„Aga minu meelest on veel koletum, et seda tehakse süsteemse kavatsusega vene valijate hääli saada,“ pahandab härra Reinsalu.

Kas välisminister ei ole tõesti informeeritud sellest, et EKRE ei tee valimiskampaaniat vene keeles ja isegi väldib venekeelseid valimissaateid? Olete te näinud EKRE kandidaatide reklaame rus.delfis, rus.postimehes, venekeelseid plakateid tänavatel? Aga Isamaa teeb küll venekeelses peavoolumeedias reklaami. Eriti aktiivselt teeb seda hea eestimeelne poliitik (irooniata!) Tõnis Palts, mida panid tähele ka vene vaatlejad. Milles märkas härra Reinsalu EKRE „süsteemset kavatsust vene valijate hääli saada“ – kas selles, et EKRE lausa SÜSTEEMSELT ei tee venekeelset valimisreklaami? Või selles, et kõigi 125 EKRE kandidaadi hulgas on vaid 2 (!) vene nimedega inimest, kusjuures üks nendest ei tee üldse valimiskampaaniat, ei vene ega isegi eesti keeles?

Hea Urmas Reinsalu, kas te arvutada oskate?

Jääge ikka iseendaks ehk eesti rahvuslaseks. Põhiseaduse preambulis öeldu teostumine ei eelda seda, et te tallate pori sisse eesti rahvuskonservatiive ja ise multikultistute poliitiliselt sotside, reformierakondlaste ja kahesajatajatega.

https://www.youtube.com/watch?v=rDnF_XWBfxg

Ivan Makarov