Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Parempoolse” taustaga Henrik Hololei lülitus Euroopa Liidu korruptsiooniskandaali

-
01.03.2023
Henrik Hololei
© Scanpix

Mõne aja eest kirjutas Prantsuse ajaleht Le Monde reformierakondlaste Andrus Ansipi ja Urmas Paeti võimalikust seotusest nn Katari korruptsiooniskandaaliga, nüüd on sellesse auku vajumas ka “parempoolse” taustaga Henrik Hololei.

Eesti meedia vahendab, et Euroopa Komisjoni transpordi ja liikuvuse peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei sai Katari valitsuselt tasuta lennusõite ajal, mil ta pidas Katariga võimaliku lennutehingu üle läbirääkimisi.

Nimelt sai Hololei Katari riigi kulul üheksa äriklassilendu vahemikus 2015–2021. Vähemalt kuus lendu toimus ajal, mil Hololei pidi Katariga Euroopa Liidu nimel läbirääkimisi pidama, kirjutab Postimees.

Kõnealune lennundusleping andis Katarile maandumisõigused Euroopa Liidu linnades, mis avas riigile sisuliselt terve Euroopa Liidu lennuturu. Detsembris 2021 jäi Katari altkäemaksuskandali tõttu Euroopa Parlamendi asepresidendi kohast ilma Eva Kaili, süüdistuse on saanud ka eurosaadik Marc Tarabella ja mitmed teised saadikud ja ametnikud.

Sotsiaalmeedias kirjutab orientalist ja ühiskonnateadlane Peeter Espak: “Seda tänast Hololei uudist seoses Katariga lugedes kargas kohe mällu üks kunagine intervjuu perempoolsete juhiga, kus Perling vastas Oidsalu küsimusele järgnevalt:

“Kui te Isamaaga ühinesite, siis kas mõni selline inimene ka vastu kõndis, kelle nimi mõnest teie toimikust läbi käis?”

“Ei. Need näod, mis mind vastu võtsid, olid ägedad, sõbralikud näod. Mind kutsus Isamaasse Hendrik Hololei, kes vist enam erakonda ei kuulu. Aga neid nägusid ühendas soov midagi anda riigile /…/”

Huvitav, et kuidas selle korruptsiooniga siis nüüd tänasel tunnil parempoolsetes, kus mõlemad mainitud tegusad, lood on? On siis vähkkasvaja või ei ole?”

27. juulil 2020 kirjutas ERR: “Henrik Hololei on Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektorina üks mõjukamaid eestlasi Brüsselis. Aga ta oli ka Isamaa erakonna asutajaliige 1992. aastal. Nüüd liitus Hololei Isamaa rahuolematute tiiva moodustatud Parempoolsete ühendusega.”

Euroopa Liit on nüüd oma suures korruptsiooniskandaalis ja sellest jooksevad läbi ka Eesti “äraostmatute” poliitikute ja erakondade nimed.

Sellised skandaalid saadavad euroametnikke pidevalt. Diplomaadi Clyde Kulli viisid kohtu alla tema 30 restoraniarvet kogusummas 7500 eurot ajast, kui ta oli Eesti suursaadiku asetäitja Euroopa Liidu juures Brüsselis ja suursaadik Prantsusmaal.

Uued Uudised