Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eeva Helme: on võtmeküsimus, et kasvaks julgete inimeste osakaal, keda jutt EKRE natsi- või kremlimeelsusest paneb pigem mõõka teritama

-
01.03.2023
Eeva ja Martin Helme
© UU

Kõige suurema muutuse Eesti poliitika maastikul üle pika aja tõid kaasa 2015. aasta Riigikogu valimised, mil 47 000 julget inimest läksid valimiskasti juurde ning andsid hääle Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kandidaatide poolt.

Nende pea 50 000 inimese hääl muutis Eestit jäädavalt ning andis jõu kasvada erakonnal, mida peeti ajutiseks nähtuseks.

Julgus oli see, mis tõi muutuse!

Valijate usaldus motiveeris konservatiivseid poliitikuid end maksimaalselt Riigikogus tõestama ja Eesti eest seisma. Need poolsadatuhat inimest aga võisid minna neli aastat hiljem valimisjaoskonda teadmisega, et valitud partei ei vedanud neid alt. Vastupidi! Töökus ja sihikindlus oli valijate arvu kasvatanud topelt ning 2019. aastal usaldas oma hääle Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale juba 100 000 inimest. Kahekordistunud oli inimeste hulk, kes olid saanud tagasi lootuse ja usu, et paremini on võimalik!

Eesseisvad 2023. aasta valimised on aga märgilise tähtsusega. On võtmeküsimus, et meie seas kasvaks julgete inimeste osakaal, keda jutt EKRE natsi- või kremlimeelsusest paneb pigem mõõka teritama ja 5. märtsil saatma Riigikokku 19 saadiku asemel jällegi kasvanud üksuse.

Meil ei ole valida ei rohkem ega vähem, kui et kas Eesti säilib rahvusriigina, kus eestlased julgevad seista eesti keelse hariduse, kultuuri ja elukeskkonna säilimise eest. Meie ei pea pead murdma, kas õppida kiiresti ära siia tulnute keeled, vaid peame võtma iseenesest mõistetavalt, et Eestis räägitakse eesti keeles.

Rahvusriigi eest seismine tähendab ka seda, et eesti kodanikud ei pea häbenema, et oma panuse eest riigi ülesehitamisel on kõigiti õigustatud ootus pisteliste toetusmeetmete asemel saada korralikku palka ja veeta inimväärselt pensionipõlve. Ja seda siin samas Eestis!

Me väärime riiki juhtima poliitikuid, kes ei ole minetanud reaalset kontakti oma rahvaga. Kes saavad aru, et Euroopa kõige suurem inflatsioon, kõige kõrgem elektri hind ja kõige kallimad teenused ning toidukaubad ei jäta puutumata ühtki valdkonda ega ühtki inimest.

Vajame poliitikuid, kel on värsked ideed ja selge vaade. Nende ellu viimiseks on vaja südikust. Pole ühtki erakonda, kelle ridades oleks nii palju nii julgeid poliitikuid, kui Eesti Konservatiivses Rahvaerakonnas. Selles erakonnas ei minda pika pai ootuses lihtsama vastupanu teed, vaid ollakse jätkuvalt kindlad, et kui peab valima poliitika ja rahva vahel, tuleb valida rahvas; kui peab valima enda ja rahva vahel, tuleb valida rahvas.

Ma lähen julgelt vastu valimistele ja mul on julgust ning indu teha tööd, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond oleks taas valitsuses ja Eesti saaks parima peaministri – Martin Helme!

Eeva Helme, EKRE kandidaat