Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ranno Pool: Reformierakonna juhitud valitsus näeb Eesti koduomanikke koloonia asunikena

-
01.03.2023
Ranno Pool

28. veebruari õhtul toimus Kuusalu vallamajas vallavolikogu keskkonna- ja ehituskomisjoni koosolek, kus räägiti Soodla harjutusväljaku riigi eriplaneeringust. Selgitusi jagasid kaitseministeeriumi esindaja ja planeeringu koostaja.

Ministeeriumi enda sõnul on “Soodla HV arendusprogrammi kohaselt vajalik rajada kolm laske- ja õppevälja pindaladega ca 1270 ha, ca 740 ha ja ca 520 ha, kokku ca 2 530 ha. Laske- ja õppeväljad peavad olema avatud või poolsuletud maastikuga, mis eeldab metsa raadamist ca 90-95 % ulatuses kõigi õppeväljade peale kokku.” Antud info põhjal saab eeldada et raadatava metsa pindala on ca 2 277 – 2 404 ha.

Koosolekul viibis 50 osavõtjat, kes ilma keerutamatagi olid kaitseministeeriumi plaanidest häiritud. Inimene, kellest tundis ära koduomaniku, ütles, et Eesti on seniajani saanud oma harjutusväljakutega hakkama, aga ühendriiklaste baaside paigutamine võtab temalt ja paljudelt teistelt kodud. Kõlama jäi foon, et peamine vastutaja on Reformierakonna juhitud valitsus, kes oma küünilisuses näeb eesti koduomanikke koloonia asunikena, just nagu seda tegi omal ajal nõukogude võim.

Kaitseministeeriumi poolsed selgitused polnud lepitavad – pigem on tegu kaitseväe juhtkonna mugavuse ja hoolimatusega keskkonna suhtes. Asi on juba ametnike poolt ära otsustatud ning seda käidigi meile maha müümas. Toome siin paralleele Rail Balticuga, kus selle asemel et projekt ehitada vanale võrgule ja viia trass läbi ka Tartust – tehti otsus nui neljaks ning kasu on sellest null.

Kas tõesti pole meil vanu kaevandusi mida harjutusväljakutena kasutada? Lätis justnimelt vana kaevandusala kasutatakse! Kas tõesti on tingitud ala suurendamine üksnes uute liitlaste kohalolu silmas pidades?

Ega muud lahendust siin enne valimisi ei näe, kui tuleb valida EKRE ning asi lahendatakse nii, et meie sõdurid saavad edaspidigi harjutada ning kodud jäävad omanikele alles.

 

Ranno Pool, Kuusalu vallavalitsus, EKRE