Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vanadekodus piinelnud mehe õde esitas politseisse kuriteokaebuse

-
02.03.2023
Politsei
© Uued Uudised

Kuuuurijas kajastatud ebainimliku kohtlemise kohta Värska Südamekodus Saatses, tegi kannatanu Aavo Soopalu õde Mare Soopalu politsei- ja piirivalveametile kuriteokaebuse.

„Arvestades Aavo seisukorda ja väljanägemist on ilmne, et Aavole on tekitatud raske tervisekahjustus, teda on kehaliselt väärkoheldud ja tema elu ning tervis asetati ohtu, s.o tema suhtes on toime pandud kuritegu,“ kirjutab Mare Soopalu, paludes alustada kriminaalmenetlus KarS § 118 lg l p 1 ja 2; § 121 lg 2 p 1, 2 ja 3 ning § 123 lg 1 alusel.

Aavo Soopalu paigutati nimetatud hooldekodusse 2021, aasta veebruaris õe teadmata.

Selle ajani ja Südamekodusse saabumisel oli Aavo teotahteline, täies elujõus ja iseseisvalt liikuv mees. Jaanuariks 2023 oli Aavo Soopalu muutunud tundmatuseni – ta ei olnud võimeline enam iseseisvalt liikuma ja tema keha oli silmnähtavalt moondunud. Aavo oli invaliidistunud.

02. 12. 2019 kontrollisid õiguskantsleri nõunikud ette teatamata Värska Südamekodu OÜ tegevust üldhooldusteenuse osutamisel ja hooldekodu elanike elamistingimusi, mille käigus tuvastati mitmeid suuri puudusi ja rikkumisi. (https://www.oiguskantsler.ee/sites/default/files/field_document2/Kontrollk%C3%A4ik%20V%C3%A4rska%20S%C3%BCdamekodusse.pdf). Väidetavalt parandas hooldekodu nimetatud puudused.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, kelle haldusalasse Värska Südamekodu OÜ kuulub, pole senini leidnud tahet korraldada Värska Südamekodus puuduste likvideerimise järelkontroll. Vastupidi, antud hooldekodul on lubatud tegevust jätkata.

Nimetatud hooldusasutus reklaamib ennast kui professionaalse hooldusteenindusega eakate kodu, kus on heal tasemel hooldusteenus. See asutus kuulub Reformierakonnaga seotud isikutele.

Aavo seisukord on videona kajastatud 13. 02. 2023 saates Kuuuurija, mis on salvestatud 15.01.2023. (https://elu24.postimees.ee/7711894/elutingimused-hullemad-kui-loomal-ta-nuttis-miks-me-oleme-ta-kull-sinna-jatnud-varska-sudamekodus-hoole-all-olnud-aavost-oli-vahem-kui-aastaga-alles-vaid-luu-ja-nahk?fbclid=IwAR38EtzSY1bwHffDZdbzBxEaEBkxswCRlTP8cSD0xwRk-vZjdmXLlbGYYPw)