Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond on Eesti sulase staatusesse viinud, EKRE viib ta tagasi peremeeste sekka

-
04.03.2023
Kui EKRE võimule saab, muutub Eesti Kaitsevägi koostöös liitlastega võimekaks löögijõuks, mitte ei looda ainult teistele.
© Scanpix

Valimiseelsetes reklaamides räägib Kaja Kallas sellest, kuidas Reformierakond olevat Euroopa Liidus ja NATO-s püsimise garantii – mis aga peitub selle taga tegelikult?

Peitub esiteks see, et Reformierakond (ja mitmed nende poliitilised puudlid) ei oska olla peremehed ja eelistavad seetõttu olla sulased. Teiseks – nad tahavad olla osa uusnomenklatuurist, sel korral EL-i suunal.

Reformierakonna loojad Siim Kallas ja Andrus Ansip tulid ju Nõukogude nomenklatuurist, kuid oma riigi ja rahva eest hoolitsemine oli neile üle jõu käiv ja seetõttu otsustati võim ära delegeerida ning ise jääda ustavaks vasalliks – miks riskida läbikukkumisega oma rahva eest hoolitsemisel, kui seda saab kinni maksta eurorahadega ja vastutuski on Brüsselil?

Seda on ju väga hästi näha, kuidas oma riigis läbi kukkunud poliitikud lahkuvad siit Euroopa Liidu struktuuridesse, et saada osakeseks loodava föderatsiooni eliidist. Oma rahva masu ajal hüljanud ja Soome tööle saatnud Andrus Ansip on “Euroopas”, sinna suundus ka pidev “autorollotaja” Keit Pentus-Rosimannus, seal pesitses Juhan Parts ja nii edasi.

Brüsseliski on see seltskond korruptiivse suunitlusega, nagu tõestasid diplomaadid Clyde Kull ja Henrik Hololei, ajaleht Le Monde süüdistas sarnastes pattudes ka Ansipit ja Urmas Paeti. Ollakse rotid koduste VEB Fondi ja Skandinaavia rahapesuga, ollakse rotid ka Brüsseli viljasalvedes.

Eesti huvid pole see-eest karvavõrdki kaitstud, vaid siia imporditakse riburada mõttetuid eurodirektiive ning lausa “pomme”, nagu “vaenukõneseadus”, Brüsselile aga antakse jupikaupa ära üha suuremad tükid Eesti suveräänsusest. Hiljuti siin käinud Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga käitus peaminister Kaja Kallas justkui sulane peremehega.

Kuigi Reformierakond reklaamib oma NATO-truudust, on selle taga ikkagi pugejalik lootus, et teised kaitseksid meid ja Eesti ise ei peaks selle nimel pingutama. Poliitoravad on unustanud, et Eesti ise on ka NATO ehk siis Eesti sõdur peab oma maad ennekõike ise kaitsma, ja siis tulevad ka Briti, Ameerika, Poola, Prantsuse ja teised sõdurid meie kaitseväelaste kõrvale. Selle asemel käib mõõdutundetu liitlaste ülistamine ja neile lootmine, mis pärsib oma kaitsevõimekuste arengut ning alavääristab oma kaitsejõude.

Eestis on võimul sulased ja nende peremees asub kaugel. EKRE võimule tulles saab Eestist üks Euroopa Liidu peremeestest, kes ajab Brüsselis asju teiste peremeestega (liikmesriikidega) kui võrdsetega, ning NATO-s saab Eesti olema tugeva kaitsevõimega riik ja seega ka liitlastele hea lahingupaariline.

Uued Uudised