Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ivan Makarov: „Hullu muuluka“ misogüünsed auhinnad

-
04.03.2023
“Hull muulukas” 2023

Jälgides aeg ajalt valimiseelset poleemikat ja Riigikogu mandaatide eest võitlevate poliitikute esinemisi, tahaksin anda välja oma „Kuldvaarikad“. Kuna päris „Kuldvaarikate“ auhindade firmamärk on kaitstud, annaksin siis välja „Hullu muuluka“ auhinnad.

Ülim непорядочность: HELIR-VALDOR SEEDER

Kahjuks ei ole eesti keeles täpset vastet sõnale „непорядочность“, mida tõlgitakse kui „ebaausus“ või „mittekorralikkus“. Tegelikult on see hoopis palju sügavam sõna nii tähenduse kui ka emotsiooni poolest. Meil defileerivad ebaausad ja mittekorralikud inimesed sundimatult näiteks Eesti Vabariigi auks korraldatavatel vastuvõttudel, nii et need pole mingid arvestatavad puudused.

Oma sügavaimat neporjadotšnosti demonstreeris Isamaa esimees viimasel erakonnajuhtide valimisdebatil ETV-s, kui lausa kaks korda lausus seal seoses oma endistest koalitsioonikaaslastest poliitiliste konkurentidega sõna „Prigožin“. Selle peale ei tulnud selles Valimisstuudio saates enam mitte keegi, see oli erakordselt madal ja alatu. Selle oma maailmavaadet koalitsioonikoha vastu vahetanud mehe jaoks ei ole poliitilises räpakuses mitte mingeid piire ja eesti keeles ei ole isegi sõna, millega saaks tema olemust kirjeldada. Siit ka autori sunnitud pöördumine vene keele poole.

Ülim rumalus: LAURI HUSSAR

Reklaamida ennast suure raha eest reformierakonna ussripikuna on ikka ülim rumalus küll. Peaaegu sama rumal on kuulutada Delfi pealkirjas „varivalitsuse peaministrina“, et Eesti peab olema valmis ründama vaenlast tema enda territooriumil. See on Kremli strateegiliste jutupunktide kordamine (Ukrainat rünnati just ettekäändel, et Ukraina olevat kavatsenud rünnata Venemaa territooriumi) ja Eesti täiesti sõge ohustamine. Sellisele mehele ei tohiks juhilubegi anda.

Ülim misogüünsus: SDE ja EESTI 200

Ennast sallivateks ja naiste võrdsete õiguste eest võitlevateks poliitilisteks jõududeks positsioneerivad erakonnad andsid mõlemad hoobilt kinga oma naisesimeestele ja panid nende asemel mehed, kes on lisaks veel üsna rumalad.

Ülim jultumus (auhind läks jagamisele): RAIMOND KALJULAID ja MARKO MIHKELSON

Võtta Kremliga seotud kahelt vene suurpetturilt raha oma valimiskampaaniaks, jääda pärast oma kurjategijatest suursponsorite arreteerimist FBI poolt Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe kohale ja veel käia telesaadetes, süüdistades oma oponente kremlimeelsuses, on kogu Kaljulaidi poliitülejooksiku karjääri muljetavaldavaim saavutus.

Marko Mihkelsoni kandideerimine valimistel on veel ka ülima kodanikuvapruse ilming. Pärast laste suguorganite pildistamist avaldada oma näolapi pildi valimisplakatitel on lausa gigajultumus. Mihkelsoni poolt häält andma suutvad isikud ootaksid kindlasti hoopis teist rakurssi ja elamust.

Ülim EV kodaniku agarus: ANDREI KUZITŠKIN

Endine Tomski suurametnik sai äsja kodakondsuse ja kohe kuulutas osa eestlastest „rahvusreeturiteks“, avaldas soovi kirjutada EV presidendile kõnesid ja viia Eesti võidule Eurovisioonil.

Ülim eestlaste masohhism: JÜRI RATAS

Keskerakonna esimees on ilus eesti inimene, aga võttis enda asetäitjaks estofoobi Yana Toomi, kes kandideerib Riigikogu valimistel ja kavatseb ka ministriks saada. Jüri Ratas on eestlane ja tema valijadki enamjaolt eestlased, aga ta tolereerib ja isegi toetab Toomi üliagarat tegevust eestlaste ja nende rahvusriigi vastu nii rahvusvahelisel areenil kui ka eestisiseselt. Toom kaebab eurostruktuurides Eesti peale, algatab sanktsioone, kaitseb kohtus Eestist välja saadetud kaabakaid, lubades, et eesti keel sureb välja koos eestlastega (seega ka härra Ratas sureb oma suguvõsa ja nõmeda eesti keelega välja), aga härra Ratas ikka toetab, upitab ja vist isegi patsutab Toomi. Ning võimaldab Eesti pealinna lõplikult venestada.

Ülim kangelaslikkus: LAURI LÄÄNEMETS

Sotside pealik ja siseminister päästis Narvatäie venelasi läbipeksmise eest Isamaa ja EKRE eestlaste jõukude poolt. Läänemets peatas sinnapoole liikunud ja lõhkeainega varustatud eestlastest terroristid, päästis tanki lõhkamise eest ja pajatas sellest oma kangelasteost venekeelsele meediale. Ta on meile nüüd nagu ellu jäänud Matrossov, kelle viimased sõnad olid vene folkrooli kohaselt „skolzko, bljaad!

Ülim riigikünism: ALAR KARIS

Kutsuda sõja ajal, milles me Karise sõnul ka osaleme, kokku tuhatkond täissöönud paabulindu ja pingviini ning kõige kollasemad reporterid, teha nendele rahva kulul söögid ja joogid välja, lükata lavale narkomaan, kes on 10 aastat toetanud narkoäri 1500 euroga kuus – ja pajatada sealsamas mäluvatele ja eputavatele külalistele sellest, et me ei tohi „haugata laste ja lastelaste tagant“, on mingi täiesti uus, lausa ulmeline silmakirjalikkuse tase. Pole ka ime, et härra presidendiametnik pani paraadi ajal pähe oma eelkäija valge mütsi (koopia). Nagu ütleb vene vanasõna, „по Сеньке и шапка“.

„Misogüünse“ konservatiivina ei jaganud ma „Hullu muuluka“ auhindu naistele. Mis ei tähenda, et ma diskrimineeriks naisi.

Ivan Makarov

P.S. Kui keegi „Hullu muuluka“ laureaatidest soovib saada neid auhindu käegakatsutavate aumärkide kujul, pöörduge palun Kadrioru kantseleisse. Seal ei tunta plekist puudust.

https://www.youtube.com/watch?v=1VemowQsxMI