Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hussari ja Kelomehe metastaasid Postimehe kehas

-
04.03.2023

Postimees positsioneerib ennast küll rahvuslehena, mis seisab kindlalt EV põhiseaduse preambuli eest, kuid jääb selline tunne, et sellest väljaandest Eesti 200 organi teinud endise peatoimetaja Hussari ja endisest arvamustoimetajast tühistaja-Kelomehe metastaasid läbistasid isegi sellise korraliku eestimeelse inimese nagu Postimehe arvamustoimetaja Martin Ehala aju.

Mille muuga saaks seletada seal täna arvamuse pähe avaldatud stratkomi konsultandi, Eesti 200 liikme ja kunagiste ETA ja siis Rahva Hääle peatoimetaja Peeter Tali paskvilli „Kremli töövihik Mart Helme kolmes sõnumis“ avaldamist valimiste peapäeva eel.

See lugu on nii jälk, et hea meelega jätaksin selle kommenteerimise teiste hooleks, nagu seda on teinud antud üllitise foorumis Postimehe püsikommentaator Toomas Vaas, kes kirjutab:

„Kas ei ole GRUz200 mitte see erakond, kuhu kuuluvad “eksperdid” on OHJELDAMATULT sõimanud neid riike, kes on panustanud riigikaitsesse ja nõudnud Eesti orienteerumist riikidele, mis pole seda mitte teinud. Sm. Stoicescu, sm. Tali etc tegelased on pidevalt propageenud orienteerumist Saksamaale. Kui Mart Helme ütles, et Saksamaa sõjaline võimekus on ebakomptentse juhtimise tõttu vilets, pistsid “eksperdid” röökima, et “Mart Helme ei saa millestki aru ja solvab liitlasi”. Nüüd selgub, et sm-d Stoicescu, Tali etc “eksperdid” on kas täiesti ebakomptentsed või siis kahjurid, sest Bundeswehri olukord on kordades hullem kui rääkis Mart Helme.

Mis see EKRE siia puutub? Need tegelased ajasid seda juttu juba siis, kui EKREt veel olemas ei olnud. Venemaa ründas Gruusiat peale seda, kui Angela Merkel ISIKLIKULT oli pannud veto Gruusia liitumisele NATOga mingis nähtavas tulevikus, see oli aprill 2008. Kreml sai signaalist aru ja augustis 2008 ründas Gruusiat. Ja kogu see aeg oli Nordstream’e ehitav, Kremli sõjamasinat rahastav ja enda kaitsevõimet hävitav Saksamaa schröderlastest “ekspertide” imetlusobjekt. Jürgen Ligi tahtis likvideerida mobilisatsioonireservi, Paet & Mihkelson ajasid Venemaaga viisavabadust. EKREst ei teadnud keegi veel midagi.

Millised on siis teie “väärtused”? Miks te olete pühendunud võitlusele Euroopa, euroopalike väärtuste, kultuuri ja euroopa rahvaste keelte vastu? Miks on Byron, Orwell ja Wilde “häbikirjanikud”? Miks teiesugused peksavad puruks ausambaid Churchillile, Lincolnile, Washingtonile ja Jeffersonile ja püstitavad neid Karl Marxiile? Miks teie USA liitlased on kuulutanud end “kogenud marksistideks” ja väidavad, et “valged on kuritegelik, rassistidena sündiv rass, kes peab edaspidi orjatööga heastama oma kuriteod aafriklaste vastu”? Mis krdi “väärtused” teil on, kui te olete Aristotelese ja Sokratese kuulutanud “orjapidajateks, kes tuleb maailma kultuurist välja rookida”?

Siia ei saagi midagi lisada. See, et keerulise ajakirjandusliku minevikuga stratkomlasest kahesajataja tegi nõnda räpaka valimiskäigu, on tema kohta täiesti loogiline, ega sealt muud ei saanudki tulla.

Aga sellist asja avaldanud Postimehe loogikast on raske aru saada. Äkki on asjad nii, et see leht sai Kaja Kallase valitsuse sponsorluse tagajärjel juba nii läbi ussitatud, et üks röövik ees või taga. Surnud ei higista. Sellistes asjades osalemine on ajakirjanduse surm.

https://www.youtube.com/watch?v=jIWO2_-PDGM

Ivan Makarov