Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna tuules purjetas jõudsalt võimu suunas Vene äärmuslane

-
06.03.2023
Venekeelses keskkonnas tõstab üha enam pead suurvenelik mentaliteet. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kuna liberaalide kogu aur oli suunatud rahvusmeelsete vastu, siis kogus Ida-Virumaal suure häältesaagi eestistatud nimega äärmuslane Aivo Peterson (sünninimega Krõlov). Parlamenti pääsemiseks sellest siiski ei jätkunud.

Mees, kes külastas alles hiljuti okupeeritud Donbassi, sai tulemuseks 3960 häält. Tema ja Ühendatud Rahvapartei esilekerkimist ei pidanud ükski liberaal ega vasakpoolne probleemiks. Petersoni edu näitab, millised meeleolud valitsevad Ida-Virumaal tegelikult.

Aivo Peterson kandideeris  valimistel Ida-Virumaal, kus esindas Eestimaa Ühendatud Vasakparteid (EÜV) ja liikumist «Koos». Nimelt otsustasid EÜV ja «Koos» nendeks valimisteks kokku panna ühise nimekirja. EÜV on kommunistliku partei järeltulija ja äriregistri andmetel kuulub sinna praegu 503 liiget.

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ja Parempoolsete valimistulemus tähendab, et nad hakkavad riigilt toetust saama, kirjutab Postimees.

Nende valimistulemus ehk 2,3 protsenti häältest tähendab, et nad hakkavad riigieelarvest saama toetust 30 000 eurot aastas.

Koos Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsidega hakkab nüüd riigi toel kosuma ka vasakäärmuslus.

Uued Uudised