Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: liberaalne leer võidutseb ohjeldamatult, eestlaste ostujõud aga vähenes kümnendiku võrra

-
07.03.2023
Andres Raid
© Uued Uudised

Valimised said sedapuhku läbi, kuid arutelud jätkuvad veel ilmselt mõnda aega, küsimused on paljuski vastuseta. Kuid – mõned tähelepanekud ehk aitavad üldpildile pisut värve lisada.

Valimisõhtul ei hoitud ülekannetega kokku, tehti parima äranägemise järgi ja peaasi, et klikid tuleks, reitingud tõuseks ja seeläbi tuleks raha rohkem.

Delfi pakkus välja Vilja Kiisleri soolo ja sellest võiks esile tuua kaks detaili, kuid vägagi iseloomulikku. Saime teada, et saatejuhi lemmikkirjanikud on Sveta Grigorjeva ja Andrei Hvostov, kellest kirjanikuks kvalifitseerub vaid teisena nimetatu.

Grigorjeva suust kuulsime aga tõde, milleks kogu jama käib – „ja tulebki kisada ja tänavatele tulla, kuni raha tulema hakkab!“. Nii lihtne see ongi – andke raha! Kui Hvostov püüdiski midagi kultuuri kui sellise määratlusest ja laiemast sisust rääkima hakata, siis paraku nii saatejuhile kui ka pigem mingi paremal juhul subkultuuri esindajale Grigorjevale ei olnud see täiesti õigustatud pööre üldse huvitav ja neile jäi vähemalt väliselt see teemapüstitus täiesti võõraks. Rahast rääkimine on lihtsam ja ilmselt ka hingelähedasem.

Kiretu pilk pealkirjadele tekitab nõutust – kas tõesti Eestis pole millegi muu eest seista, midagi korraldada ja organiseerida, kas on üks ja ainumas. Mis meil veel peavalu valmistab ja see on… õigus, abieluvõrdsus! „VIDEO | Eesti 200 on valmis võimukõnelusteks Reformierakonnaga. Hussar: meie erakond seisab abieluvõrdsuse eest.

Veel üks vägagi tähelepanuväärne seik – peaaegu riigireeturiks tembeldatud ja ilma rahata pea olematut kampaaniat teinud Aivo Peterson lõi pikaajalist peaprokuröri ja tänaseks hästivarustatud  Lavly Perlingut koos oma Parempoolsete seltskonnaga ja see on küll märgiline.

Paljude puhul tekib küsimus, mida Riigikogusse minnakse, kuidas inimesed seda uut ametit võtavad?! Tundub, et igal juhul mitte kui vastutusrikast kohustust, vaid kui mingit hästitasustatud kohakaaslust. Tõsielustaar Hendrik Terras, kelle kohta paljude ihalusobjekt teatas avalikult ja teleekraanilt varjamatu irooniaga, et too üle kahe korra kuus ei suutvatki, on ehk RK-s suutlikum, samas väidab ta, et tema elukorraldus ei muutugi! „Riigikogusse pääsenud Hendrik Terras: elukorraldus suuresti ei muutu“.

Joller hakkab niikuinii istungitel pärast šokiravi arstikitlis käima, sest ta on lubanud kitlit varna mitte visata.

Aga reaalsesse ellu maa peal tagasi tulles on asi kokku võetav ühe lausega ja kiitus „Postimehele“, et ta selle must-valgel välja on toonud: „Vaesumine jätkub: eestlaste ostujõud vähenes kümnendiku võrra“.

Andres Raid