Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Purustatud Vene tank ei loonud seda efekti, mida loodeti

-
15.03.2023
Sellist Vene tanki eelistaks näha purustatuna Ukrainas…
© UU

Eesti toetab Ukrainat sõjas Vene agressori vastu, kuid tundub, et purustatud tanki üleriigiline esitlemine suuremat patriotismipuhangut endaga kaasa ei toonud – inimestele ei meeldi Ukraina toetamisest hoolimata sõda oma õuel näha.

Tallinnas Vabaduse väljakul ja Tartuski eksponeeritud purustatud Venemaa tank T-72 Pärnusse ei tule, kirjutab Pärnu Postimees.

Kaitseministeerium tegi Pärnu linnale ettepaneku 20.-23. märtsini tanki suvepealinnas näidata. Kui märtsi alguses polnud Pärnu linnavalitsus veel otsust langetanud, kas see lubatakse siia või mitte, siis on nüüd arutelu selle üle lõppenud. Hääletuse tulemusel võeti vastu otsus tanki mitte eksponeerida.

Linnavalitsusest öeldi selgituseks, et nad ei poolda sõjaõhustiku toomist Pärnusse.

Varem on tankist loobunud ka Rakvere ja Ida-Virumaa tervikuna. Rakvere linnavalitsus põhjendas otsust sellega, et valimiste eel oleks tegu olnud Reformierakonna kandidaadi Hanno Pevkuri valimisetendusega.

Tanki eksponeerimine oligi ilmselt seotud Reformierakonna valimiskampaaniaga, sest sisepoliitikas põrunud Kaja Kallas lõikas loorbereid ainult Ukraina sõja taustast.

Paljud inimesed on öelnud, et lõkketuld, kohisevat vett ja põlevat Vene tehnikat võiks lõputult jälgida, kuid selle viimase Eestisse toomine ei tundu küll mõistlikuna. Lisaks tekitas see täiendavaid pingeid ka siinse venekeelse ja -meelse kogukonnaga, kellest mõnedki hakkasid tanki juurde lilli vedama.

Uued Uudised

Probleeme on teisigi.

BNS vahendab: Antslas vaadata olnud purustatud Vene tank kippus transportimisel Valka treilerilt maha kukkuma, mistõttu jäi ööseks taluniku juurde kraanat ootama, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Päeval Antslas olnud tanki sõit Valga poole algas teisipäeval kella 16 paiku, ent sõit sai kesta vaid mõned kilomeetrid, kui Vaabina külas veos treilerilt maha kippus vajuma. Veok peatati Võru-Kuigatsi-Tõrva tee Vaabina ristmikul kinni.

Tanki koormasse tagasi tõstmiseks telliti kraana, mis jõudis kohale kolmapäeva hommikul. Öö oli Eesti linnades näidatav sõjamasin Vaabina külas taluniku juures.

„See on meile õppetund, et logistika on kaitseväes väga oluline,” sõnas Antsla abivallavanem, kaitseliitlane Kurmet Müürsepp. Tema sõnul olid teisipäeva hommikul enne kella 9 Antslasse jõudnud tanki kinnitusi üle kontrollitud. Kuidas kinnitused õhtul järele andsid, pole esialgu teada.