Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prokuratuur astus oma süüdistustega taas ämbrisse

-
15.03.2023
Selles asutus peaks kõik korras ja seaduslik olema. Aga ei ole.
© Uued Uudised

Üha enam tuleb ette olukordi, kus prokuratuur asub kedagi peedistama, kuid lõpptulemuseks on õigeksmõistmine – see aga paneb küsima, et kas tegu on ikkagi õigusriigiga, kus inimesed on kaitstud ebaõigluse eest.

Ringkonnaprokurör Allar Nisu märkis teisipäeval arst Matti Maimetsa lõpliku õigeksmõistmise kohta, et prokuratuuri hinnangul oli talle süüdistuse esitamine põhjendatud.

“Olukordades, kus inimene osaleb otsuste tegemises või nende suunamises, mis mõjutab miljonite eurode riigi raha kasutamit ning saab samal ajal tulu äriühingutelt, kes saavad otsuste tulemusel kasumist, on selge korruptsioonioht,” tõdes Nisu.

Riigikohus jättis teisipäeval muutmata arsti Matti Maimetsa õigeksmõistmise toimingupiirangu rikkumise süüdistuses, mis oli seotud tema tegevusega HI-viiruse vastaste ravimite hankimist koordineerivas komisjonis.

Seega siis leiab prokuratuur, et kui on korruptsioonioht, siis võib inimese justiitssüsteemi hammasrataste vahele heita ning kui ta õigeks mõistetakse, siis kehitatakse lihtsalt õlgu – kuigi inimese läbielamised on ilmselt väga negatiivsed.

Uued Uudised ei võta seisukohta Matti Maimetsa loos üldse, vaid juhivad tähelepanu prokuratuuri meetoditele, mis ei sobi õigusriigile, vaid idanaabrile.