Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Koost pudenev Kaja Kallase “elektrimolekulide universaalteenus” osutus lihvitud lõksuks

-
15.03.2023
“Mis Lukašenka? Mina otsisin silmadega Macroni!”
© Uued Uudised

Välismaal “õitsev” Kaja Kallas on majandusküsimustes näidanud täielikku võhiklikkust, mida tõestab ka tema kõrgete elektrihindade leevendamiseks välja mõeldud “universaalteenuse” hingusele minek.

Eelmisel nädalal, mil Eesti Energia tegi eraklientidele pakkumise kasutada soodsamat elektripaketti, lahkus universaalteenuselt umbes 40 000 klienti. Aasta algusest on universaalteenuse asemel mõne teise elektripaketi valinud peaaegu 60 000 Eesti Energia klienti, kirjutab ERR.

Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos ütles ERR-ile, et universaalteenuse kasutajad maksavad fikseeritud või börsipaketiga võrreldes mitukümmend protsenti kallimat hinda.

“Tänaseks on energia turuhinnad niivõrd palju langenud, et universaalteenus on tarbija jaoks kõige kallim valik. Selle kasutajad maksvad juba mitmendat kuud võrreldes elektri fikseeritud või börsihinnaga paketiga mitukümmend protsenti rohkem,” lausus Roos.

Elektribörsil Nord Pool on on sel aastal kõigil nädalatel olnud hind odavam kui universaalteenusel. Kõige kõrgem nädala keskmine oli eelmisel nädalal, kui hind oli 11,96 senti kilovatt-tunnilt, käibemaksuga oleks hind olnud 14,35 senti.

Universaalteenuse hinda langetada pole võimalik, märkis Eesti Energia esmaspäevases energiaturu ülevaates.

Lõks missugune – Kaja Kallas kiitis kõigis Riigikogu infotundides universaalteenust kui päästerõngast (kuigi see tasandas küll hinnalagesid, maksis tarbija ikkagi elektri eest varasemast kümneid kordi rohkem), juhatas aga tarbija sellega otse hinnalõksu.

Uued Uudised