Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tarand tahab eriesindajad Rapla- ja Pärnumaale, sest seal on palju EKRE valijaid

-
17.03.2023
Indrek Tarand (paremal)
© Riigikogu

Ajakirjandus peab millegipärast endiselt oluliseks poliitikuna läbikukkunud ja kodanikuna eeskujutu Indrek Tarandi arvamusest. Nüüd tahtis ERR teada, mida hiljuti purjuspäi roolis istumise eest türmi pistetud isik arvab riigi eriesindajast Ida-Virumaal.

Teatud ajend oli selles, et 1990-ndate alguses käis ta Ida-Virumaal riigi eriesindajana pingeid maandamas.

Ilma, et Tarandi arvamus korda läheb, on siiski huvitav välja noppida lõik, mis näitab selliste inimeste meelsust – see ei tekita mitte enam konflikte venelaste ja eestlaste vahel, vaid tõstab rahvuskaaslaste omavahelisi pingeid. Kohati näib, et mingi poliitiline tiib on meedia kaasabil selle pingestamise lausa eesmärgiks võtnud.

Mida siis Tarand ütles? „Kui me tahame öelda – pange tähele, et me tegelikult avalikult seda väga ei taha öelda – et meie peame ministri või eriesindaja Ida-Viru maakonda määrama, sellepärast et seal oli kaks veidrat valimistulemust. Üks neist asub nüüd vangikongis ja teine Narva linnas, siis see oleks, ma arvan vale. Sellepärast, et nii palju kui sööjaid, siis nii palju maitseid. Ja minu jaoks näiteks tuleks sel juhul ennekõike Pärnumaale või Rapla maakonda määrata eriesindaja, kuna seal oli kõige kõrgem EKRE pooldamise protsent ja see võib olla Eesti riigile palju ohtlikum, sest erinevalt Mihhail Stalnuhhinist on EKRE esindatud parlamendis.“

Jutt käib siis demokraatlikest valimistest, kus ligi 100 000 inimest andsid hääle rahvuskonservatiividele ning kus e-valimiste tulemuse õiguspärasus on jätkuvalt kahtluse all.