Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võrokeste Kongress tahab keelata Vana-Võromaal igasuguse militaarse tegevuse laiendamise

-
18.03.2023
MATI KUKLANE

Rõuge vallavolikogu esimees Mati Kuklane (EKRE) võttis osa Võrokeste Kongressi asutava kogu istungist, eesmärgiks on saada kongressilt mandaat võrokeste põlisrahvaks määramiseks ja selle kaudu taotleda Vana-Võromaale eristaatus, mis keelustaks seal igasuguse militaarse tegevuse laiendamise ja muud elukeskkonda muutvad tegevused. Samuti võro keele ja kultuuri hoidmise ja kestvuse tagamise.

Kuklane kutsub peatsele kongressile kõiki Vana-Võromaa juurtega inimesed on oodatud. Selleks on delegaatidel vaja täita ankeet, kus on vähemalt viie võrokese soovitus, allkiri. Kongress toimub 22. aprillil 2023 Võru kultuurimajas Kannel.

Kuklane on sotsiaalmeedias kirjutanud: „Maskid on langenud. Tänases Postimehes ilusti kirjas uue koalitsiooni programm “Tõstame kaitsekulud 3 protsendile ja jätkame Nursipaluga”. Juhtus täpselt see, mis ma mõni aeg tagasi ennustasin. Võimuliidul (Reformierakond, Eesti 200, sotsid) on meie arvamusest suva. Alternatiive ei kaaluta, KOV-e tõenäoliselt ei kaasata, eelarvet vaja koomale tõmmata ja seoses sellega mingeid kompensatsioonimeetmeid mõjupiirkonda jääjatele tõenäoliselt ei tule.“