Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rudolf Jeeser: “Ei pea olema suur matemaatik, et saada aru, et Reformierakonnaga valitsuses olevad erakonnad kaotavad alati reitingus”

-
19.03.2023
RUDOLF JEESER

Äärmiselt huvitav on lugeda Keskerakonna ja Isamaa kohta “süvaanalüüse”, mis on tehtud end ajakirjanikeks nimetavate propagandistide poolt.

Läbiv joon on üks. Selles, et Keskerakond kaotas 40% ja Isamaa 33% Riigikogu kohtadest, on süüdi EKRE, või kui täpsem olla, siis kolmikliidu koalitsioon.

Ma soovitan soojalt ennast analüütikuteks pidavatel ajakirjanikel natukenegi süveneda arvudesse ja näha laiemat pilti.

Esmalt alustame sellest, et viimase nelja aasta jooksul oli Keskerakonna reiting just kõige kõrgem EKREga koos valituses olemise ajal, märtsis/aprillis 2020 oli see 27,2.

Teiseks tuletan meelde, et 2021. aasta oktoobris olid kohalike omavalitsuste valimised. Paljud erakonnad (va EKRE) lubasid ja isegi propageerisid erakonna liikmete kandideerimist valimisliitudes. Erakonna liikmete kandideerimine valimisliitudes on parteide kohalike allorganisatsioonide surm. Ilma valdades ja linnades olevate tugevate organisatsioonideta ei suuda erakond tagada laiapõhjalisust ja edu.

Just Isamaa oli üks nendest, kes õigustas oma 2021. aasta kehvat valimistulemust sellega, et tegelikult on tulemus parem, sest paljud meie inimesed on saanud volikogudesse valimisliitudes. Enesepetmine ei andnud tulemust ka 17 kuud hiljem.

Kolmandaks paneb mind imestama oskamatus lugeda reitingutabeleid. Ei pea just olema suur matemaatik või sotsioloog, et saada aru sellest, et Reformierakonnaga valitsuses olevad erakonnad kaotavad alati reitingus ja kohtade arvus Riigikogus.

Röövoravad on osanud pea läbi aegade oma partnerid üle mängida ja nagu kaanid on nad osavalt imenud teised parteid tühjaks.

Vaatame, mis saab Eesti 200 ja sotsidest. Usun, et juba sügiseks on nad mõlemad alla valimiskünnist.

 

Rudolf Jeeser, EKRE piirkondade koordinaator

 

Loe siit: https://www.postimees.ee/7734957/taust-haabumise-anatoomia-isamaad-painab-ekre-taak