Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kunagise siseministri Mart Helme kahtlustused PPA juhi Elmar Vaheri suhtes leidsid kinnitust

-
21.03.2023
Politseijuht Elmar Vaher osutuski selleks, kelleks EKRE ministrid teda pidasid.
© UU

Kui siseminister Mart Helme peatas 2019. aastal töösuhte politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheriga ning alustas distsiplinaarmenetlust, kihises kogu liberaalne leer, eriti tollal opositsioonis olnud Reformierakond, mürgiselt, väites, et EKRE lammutab ametnikke maha võttes riigi alustalasid. Kui Kaja Kallase valitsus ajas koerad ja eriüksuslased meeleavaldajate vastu, oli Vaher taas “õige mees”. Ja nagu alati, on Mart Helmel taas õigus, Elmar Vaher osutuski paadunud seaduserikkujaks.

BNS vahendab: “Siseminister Lauri Läänemets kõrvaldas kriminaaluurimise alla langenud politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhi Elmar Vaheri teisipäeval ametist.

Läänemets allkirjastas käskkirja teenistusliku järelvalve algatamiseks, et hinnata viimase viie aasta jooksul politsei- ja piirivalveametis (PPA) tehtud personalitoimingute õiguspärasust.

Siseminister kõrvaldab Vaheri teenistusest ning nimetab PPA peadirektori kohustesse Egert Belitševi.

Teisipäeva hommikul esitasid kaitsepolitsei ametnikud kelmuse kahtlustuse maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhile Eerik Heldnale ning kelmusele kaasaaitamise kahtlustuse Elmar Vaherile.

Kahtlustuse kohaselt vormistati toona kaitseväes töötanud Eerik Heldna tema soovil ja Elmar Vaheri osalusel 2019. aasta aprillis näiliselt teenistusse politsei- ja piirivalveametis, et luua võimalused politsei eripensioni saamiseks nõutava 25-aastase politseiametniku staaži näilikuks täitumiseks.

Tegemist on esialgse kahtlusega, mis võib menetluse kestel muutuda. Menetlust juhib riigiprokuratuur ning viib läbi kaitsepolitseiamet.”

Oleks 2019. aastal lastud selle mehe tegevusse süveneda, oleks rikkumised juba tollal avastatud – aga ei, liberaalne leer sööstis Vaheri kaitsele, süüdistades EKRE siseministrit lausa “ausa ametniku” lahtikangutamises.

2016. aasta jaanuaris kirjutas Delfi: Siseministeeriumi audit leidis, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher ei ole krediitkaardi kasutamisel ja selle kohta aruandluse esitamisel alati järginud ametis kehtestatud nõudeid.

Nii et Vaher on oma ametiseisundit juba pikalt kuritarvitanud ja EKRE siseministril oli teda kahtlustades õigus.