Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukraina komandör hoiatab puuduliku kaitsevõimekusega Eestit Venemaa peatse rünnaku eest

-
22.03.2023
Eesti ei ole sõjaks päris valmis ja suur roll selles on Reformierakonnal, kelle jaoks on aega küll. Pilt on illustratiivne.
© UU

EKRE on alati nõudnud kohest relvastumist mistahes kulutustega, osa relvi loovutanud Reformierakonna plaanid aga näevad ette kaitsevõimekuste olulist tõstmist kõige varem 2025. aastal, Venemaa aga täristab relvi.

Ukraina üks legendaarsemaid sõjaväelasi, Siverski esimese tankibrigaadi komandör, polkovnik Leonid Hoda rääkis intervjuus ERR-ile, et Venemaa loobunud oma vallutuslikest plaanidest ning varem või hiljem pöörab oma pilgu taas ka Balti riikide poole.

“Milleks peaks valmistuma? Arvan, et tuleb valmistuda selleks, et venelased ei hülga oma imperiaalseid ambitsioone. Vaadake ajalugu – Venemaa pole kunagi loobunud oma vallutuslikest plaanidest ja ambitsioonidest. Ta on alati sõdinud ja sekkunud teiste riikide ellu. Annaks jumal, et ma eksin, aga arvan, et varem või hiljem pöörab ta pilgu ka Balti riikide poole. Ja ma arvan, et varsti näeme Valgevene annekteerimist Venemaa poolt. See on aja küsimus, võib-olla kuus kuud. Valmistugem halvimaks, hoidkem kokku,” rääkis Hoda.

Sõjaoht on täiesti reaalne, aga Reformierakond, peaminister Kaja Kallas ja kaitseminister Hanno Pevkur on siiani tegutsenud, nagu aega oleks maa ja ilm. Kõik, mis siiani on ära tehtud, on olnud paratamatud sammud, mis tulnuks nagunii astuda, kuid veel rohkem on tegemata. Nagu on öelnud reservsõjaväelane Leo Kunnas, on Eesti lähiaastatel saavutamas alles minimaalset kaitsevõimet.

Suuri sõnu tegev Reformierakond on tegelikult Eesti kaitsevõimekust pidevalt pärssinud.

Uued Uudised