Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaak Madison: Euroopalt suuri rahasid saav Lõuna-Aafrika Vabariik ripsutab tiiba Venemaaga

-
24.03.2023
Jaak Madison Lõuna-Aafrikas.
© Erakogu

EKRE eurosaadik Jaak Madison käis ametlikul visiidil Lõuna-Aafrika Vabariigis ja ta jagab selgitusi, miks ta koos kolleegidega selles riigis käis.

“Olen koduteel tagasi Lõuna-Aafrika Vabariigist. Käisime neljapäevasel töömissioonil koos meie mitme kolleegiga Euroopa Parlamendist, et kohtuda nii Euroopa Liidu suursaadikuga LAV-s, opositsioonierakonde juhtidega kui ka farmerite esindajatega.

Näiteks käisime ühes farmis, et näha, kuidas on seal tavapärane igapäevane elu – majake on trellitatud mitmete ustega ning talunik elab lõpuks oma toas, kus kõik küljed on mitmekordselt lukustatud, kuna kunagi ei tea, millal võib tabada uus rööv, mis tihti lõpeb mõrvadega.

Lihtsalt huvitavaid fakte, milliseks on riik muutunud 30 aastaga peale nii-öelda iseseisvuse saavutamist, kui lõppes õudne ajastu 1994. aastal Nelson Mandela võimuletulekuga: täna on LAV-s kolm korda enam relvastatud eraturvafirmasid kui riiklikke politseinikke, sest politsei on suuresti korrumpeerunud ja ei tahagi tegeleda kuritegevusega; riik on maailmas esirinnas mõrvade arvult; keskmiselt iga päev pannakse toime üks rünnak farmi vastu ja keskmiselt üks rünnak nädalas lõpeb mitte tavalise, vaid rituaalse ehk eriti robustse mõrvaga farmerite vastu (võite ise arvata, mis rassist on farmerid 90% ulatuses).

Kui nüüd keegi küsib, et mida on minul asja Lõuna-Aafrikasse ning väidab, et las nad seal ise toimetavad nagu heaks arvavad, siis kohe toon ka põhjused.

1) Euroopa Liit, sh ka Eesti selle osana, on LAV-i suurimaid kaubanduspartnereid;

2) Euroopa Liit annab sadu miljoneid eurosid “abina” neile ning nüüd lisaks antakse veel sadu miljoneid eurosid selleks, et nood teeksid kaasa meie “rohepööret” ehk lõpetaksid söekaevandustest energia tootmise. See on juba tänaskes kaasa toonud olukorra, kus iga päev esineb elektrikatkestus, kuna piisavalt ei suudeta energiat toota söekaevanduse osakaalu vähenemise tõttu;

3) Võite vaid ette kujutada, kui palju Euroopa maksumaksja rahadest läheb kellegi isiklikku taskusse;

4) LAV saab Euroopa Liidult massiivselt rahalist abi, kuid samal ajal ripsutab sõbralikult tiiba Venemaa ja Hiinaga. Veebruaris tegid nad kolmekesi sõjaväeõppuseid.

Seega peaks meie huvides olema, et saades ka osaliselt meie maksumaksja raha, siis ei tohiks nad kaasa aidata meie peamiste ohuallikate tegevusele.

Kuid samas on tegemist ääretult kena riigiga ja seda eriti just Cape Town’i piirkonnas. Just sealt on ka see illustreeriv pilt pärit.”