Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

11 aastat Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda

-
24.03.2023
EKRE lipud lehvivad kõrgel

Täna 11 aastat tagasi, 2012. aasta 24. märtsil asutati Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Erakonna esimesel kongressil võeti vastu poliitiline avaldus, mis ütles: “[Riigikogus] puudub erakond, kes esindaks eesti rahvast, meie rahvuslikke huve ja traditsioonilisi püsiväärtusi. Klassikalises poliitikas mõistetav rahvuslik-konservatiivne tiib on tühi. Riigikogus ja valitsuses on esindatud parem- ja vasakliberaalsed, samuti sotsialistlikud ideed, mille kohaselt kodanik on vaid statistiline ühik või maksumaksja, parimal juhul teenuse tarbija. Ühiskond pole mitte kiivas paremale või vasakule, vaid ultraliberalismi. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond annab valijale, kes on tüdinud sundvalikust Ansipi ja Savisaare, ida ja lääne, vasaku ja parema vahel, väljapääsu sellest võltsvalikust.”
Tegemist on erakonnaga, kes julgeb globalismi pealetungi ajastul ujuda vastuvoolu ning kaitseb kompromissitult Eesti iseolemist ja rahvuslikke huve.
Ajal, mil teised suuremad erakonnad on kahaneva liikmeskonnaga ja uuematel parteidel on õnnestunud kaasata marginaalselt vähe liikmeid, on rahvuskonservatiivne arengusuund kogumas eesti rahva hulgas järjest suuremat populaarsust.
Praegu on EKRE liikmeskond erinevalt teistest erakondadest  jätkuvalt kasvava trendiga ja ületanud 10 000 rajajoone.