Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hinnatõus sulgeb järjest ka tuntud söögikohtade uksi

-
27.03.2023
Kohvikute elu on raske
© Scanpix

Viimase poolaasta jooksul jäädavalt uksed sulgenud toitlustuskohtade sotsiaalmeediakontode postitused on dramaatilised. Ajakirjanikele vastatakse lakooniliselt, et äri ei olnud enam jätkusuutlik, kirjutab Delfi Ärileht.

Koroonalained suutsid need ettevõtted üle elada, kuid läbivalt kinnitatakse, et viimase aasta hinnatõusud tegid ellujäämise võimatuks.

„Praegune ettevõtlusmaastik on restoraniäri edukaks toimimiseks väga keerulises olukorras. Kui kütte ja elektri hind tõuseb, tõuseb ka tooraine hind. Lõpuks sa ei saa lihtsalt enam hakkama. Elekter ja kõik oli nii kallis, et oleksime pidanud hakkama ekleere kuue euroga müüma või seda üldse mitte tegema. Hullud on need inimesed, kes selles vallas läbi löövad. Riskid ja sisenemishind on meeletu, õnnestumistõenäosus väga väike.“ Nii loetleb Reval Café asutaja ja tegevjuht Rene Treifeldt.

„Koroonakriis, kriisist väljumisel tekkinud finantskohustused, turistide vähesus, energiakriis, sõjaga kaasnenud toormehindade tõus, tööjõupuudus, klientide ostujõu vähenemine,“ loetleb Treifeldt põhjuseid, miks toitlustuskohad otsustavad tegevuse lõpetada.

 

Allikas: Delfi