Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politico-bumerang tabas nüüd Eesti võimueliiti

-
28.03.2023
Seekord valas Politico sopaga üle Eesti valitsuse.
© Scanpix

Kui Politico avaldas paskvilli EKRE sidemetest Prigožiniga, siis hõiskas kogu Eesti peavoolupoliitika, sest otse kätte oli toodud relv rahvusliku erakonna elimineerimiseks. Nüüd näitab Politico taas Eesti suunas oma hambaid, kuid hammustada said juba need, kes selle väljaande abiga EKRE-t ründasid.

“Politico kirjelduste järgi saadab Eesti oma “vanametall” relvastuse Ukrainale, küsides EL-i rahurahastusest selle eest vastu märksa moodsamat ja kallimat varustust, kuid eurosaadik Riho Terrase (Isamaa) sõnul see puhas laim, kirjutab Postimees. Teisipäeva hommikul avaldatud Politico artiklis väidab seitse anonüümset diplomaati, et Eesti uuendab oma relvaarsenali Euroopa Liidu rahurahastu ja seega ka liitlaste arvelt.” “Politico artikkel jätab seetõttu Terrasele pigem mulje infooperatsioonist, mille ajastus on väga veider: “Oluline on, et see lugu ilmus perioodil, mil plaanitakse ühishankega soetada Ukrainale miljon mürsku.””

See Politico uudis tundub libauudisena ehk vaid seetõttu, et Reformierakond on Eesti kaitsevõimekuse tõstmisega sedavõrd venitanud, et neile ei tuleks ilmselt pähegi käituda nii, nagu väidab süüdistus, aga kes neid raha-ahneid poliitoravaid teab. Ka kaitseväe juhataja Martin Herem on uut relvastust pigem tõrjunud kui tahtnud. Küll aga on tõsiselt põhjust muiata selle üle, et kogu Eesti võimueliit sai oma bumerangiga tagasi.

Nüüd kõlavad sõnad “libauudis”, “infooperatsioon”, “laim”, “pahatahtlik katse” – see kõik on just see, mida Politico Prigožini-artikli puhul kahe käega heaks kiideti ja õnnistati. Kuidas suhtub võimueliit nüüd Politicosse ja “seitsme anonüümse diplomaadi” juttudesse?

Eesti vanarahval oli ütlus, et ei maksa teha teistele seda, mida ei taheta endale.

Kogu lool on veel üks oluline moment: kuigi Reformierakond levitab narratiivi, nagu oleks kõik Kaja Kallase valitsetavast Eestist vaimustuses, näitab Politico lugu seda, et kadestajaid ja põlgajaid on arvukalt ka nende seas, keda siinsed liberaalid Läänes kummardavad. Eesti edulood (kui neid enam ongi) ei meeldi sugugi mitte kõigile.

Politico aga on nagu ikka liberaalne meedia: kord pisut tõde, kord kamaluga valet, enamasti aga hunnikus pooltõdesid.

Uued Uudised