Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti 200 võtab kohtu all olevalt ärimehelt vastu annetusi ja silm ka ei pilgu

-
28.03.2023
Raha üritavad võimupoliitikud igati rahva taskust välja sõõrutada, tavaliselt õilsate loosungite abil. aga selles ei saa kindel olla, et seda sihtotstarbeliselt kasutatakse.
© Uued Uudised

Valitsusse Reformierakonna puudliks pürgiv suhteliselt uus erakond Eesti 200 võttis Lätis kohtu all olevalt ärimehelt Oleg Ossinovskilt vastu suurannetuse ega näe selles mingit probleemi.

ERR soovis eelmisel nädalal saada selle kohta kommentaari Eesti 200 esimehelt Lauri Hussarilt, kes lubas vastata e-kirja teel. ERR saatis esmalt küsimuse seoses Ossinovski annetustega Hussarile nädal aega tagasi ning küsis, kas Hussar erakonna esimehena peab õigeks ja eetiliseks võtta vastu rahalist annetust isikult, kelle suhtes käib aktiivne kohtumenetlus.

Nädala aja jooksul Hussar aga ERR-i küsimustele vastamiseks aega ei leidnud. Teisipäeval saatis Eesti 200 pressiesindaja Rauno Veri järgmise kirja: “Kuna Lauri on koalitsiooniläbirääkimistega hõivatud, siis edastan kaks lauset. 1. Käsitleme kõiki annetusi võrdselt toetusena maailmavaatele. 2. Eesti 200 ei võta vastu keelatud annetusi“.

Läti prokuratuur esitas 2015. aasta juulis miljonärist ettevõtjale Oleg Ossinovskile süüdistuse Läti toonasele raudteedirektorile Ugis Magonisele 499 500 euro altkäemaksu andmises. Prokuratuur nõudis meestele nelja aastast vanglakaristust.

Kuigi Limbaži maakohus otsustas 2021 jaanuaris, et Oleg Ossinovski ei andnud Läti raudtee endisele juhile Ugis Magonisele altkäemaksu, on nüüd otsus edasi kaevatud.

Oleg Ossinovski kohtuasi on endiselt menetluses ja on jõudnud Riia ringkonnakohtusse, kus istung peaks tulema märtsi lõpus. Ossinovski lööb kaasa videosilla vahendusel.

Erakond Eesti 200 sai selle aasta veebruari viimasel nädalal Oleg Ossinovskilt 30 000 euro suuruse annetuse. Veebruari keskel oli ta teinud ka 5000 euro suuruse annetuse.

2022. aastal annetas Oleg Ossinovski Eesti 200-le 10 000 eurot.

2021. aastal tegi Oleg Ossinovski Eesti 200-le 5000 euro suuruse annetuse ja 2020. aastal samuti 5000 euro suuruse annetuse.

 

Allikas: ERR