Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Ukrainat abistanud ja oma eluga riskinud vabatahtlik tühistati ühe purjuspäi tehtud video pärast

-
28.03.2023
Humanitaarabi Ukrainale
© Scanpix

Eesti Ekspress kirjutas, et vabatahtlike abiorganisatsioon Ukraine Aid Operations (UAO) on rassismisüüdistuste tõttu lõpetanud koostöö organisatsiooni algataja Harri Põlluga (tuntud kui Harri_EST).Hiljem postitas ta ühismeediasse vabanduse. Videos edastab Põllu vabandused kõigile, keda ta video riivas, ning toonitab, et ta pole rassist, vaid oli „purjus ja rumal“.

Nädalavahetusel hakkas Twitteris ringlema video, kus on kuulda Harrit: „See neeger Aafrikast, oma rastapatsidega,“ kostab Harri suust muuseas, enne kui ta hakkab mustanahalist parodeerima: „Oo, mulle meeldivad valged naised. Ma tulin Euroopasse, sest siin on nii hea. Euroopa Liit maksab mulle head raha.“ Hiljem kordab Põllu: „Ta on fucking uhke, et ta ei pea midagi tegema ja saab lihtsalt toetuseid.“

Mees aitas aasta aega Ukraina eesliinimeestele elu ohtu seades abi vedada, aga piisas purjus peaga natuke vanduda kedagi mustanahalist, kes tahtvat raha eest Ukrainas võidelda, kui kohe tühistati.

„Ukrainlased peavad temast kindlasti sama palju lugu nagu enne, aga rahvusvaheline abiorganisatsioon, mille loomise algatajaid ta oli, distantseerus kohe,“ kommenteerib Riigikogu liige Anti Poolamets

Ukraine Aid Opsi asutaja Harri Põllu oli vabatahtliku abiorganisatsiooni üks peamisi kullereid, kes Ukraina rindeüksustele varustust viis.