Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond on võtnud suuna totalitarismile: valitsusele tahetakse võimu juurde anda

-
29.03.2023
Vasakliberaalse valitsuse pikk plaan.
© UU

Juba Reformierakonna enam kui kaheaastase valitsemise juures on demokraatia Eestis nõrgenenud, tulemas on sõnavabadust piirav vaenukõneseadus ja nüüd tahetakse vasakliberaalsele valitsusele ka võimu juurde anda.

ERR kirjutab: “Valmimas on uus seadus, millega pannakse paika, kuidas riik kriisiolukordades tegutsema peaks. Eelnõu kriitikud ütlevad, et kriiside juhtimine, nendeks valmistumine ja elanike põhiõiguste piiramine tuleks enne seaduse vastuvõtmist põhjalikumalt läbi arutada. /…/  Eelnõu võtab kasutusele uue mõiste – kriisiolukord –, mis hõlmab nii ühiskonnaelu kriise kui ka sõjalisi olukordi. /…/  see on nihe Eesti demokraatlikus praktikas, mille üle võiks debateerida: kas nii kaalukalt muu hulgas inimeste põhiõigusi riivava eelnõu juures on see õigustatud.”

Viimastel aastatel on olnud ridamisi kriise: koroona-, energia-, julgeoleku- ja muud kriisid, mida peaminister Kaja Kallas võttis ise kokku sõnaga “kobarkriis”. Maailmas toimuv, kus viimase 5-8 aasta jooksul on muutused tohutud, näitab, et kriisid jäävadki inimkonda saatma.

Võib vaid ette kujutada, millise võimu annab see seadus Reformierakonnale, kes saab iga hetk kriisi välja kuulutada või välja mõelda, ja sellega seoses terroristlikult valitsema hakata – koroonakriis oma sundvaktsineerimise, keeldujate isoleerimise, eriüksuslaste ja koertega meeleavaldustel näitas selgelt ära, mis Eestis toimuma võib hakata.

Uudises on ära mainitud ka “hõlmab nii ühiskonnaelu kriise kui ka sõjalisi olukordi” – mõiste “ühiskonnaelu kriis” annab meeletuid võimalusi tõlgendamiseks ja sellest lähtuvalt totalitaristlike kavade rakendamiseks.

Eestis on oht demokraatiale suurem kui kunagi varem, sest vasakliberaalne enamlaste valitsus näib tahtvat oma võimu põlistada.

Uued Uudised