Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti meediamajad on ka ise “Politico”

-
29.03.2023
Meediamajades ollakse ka isegi Politico lainel.
© UU

Politico järjekordsest skandaalist on nii palju kasu, et see näitab taas – Eesti peavooluajakirjandus on kallutatud, ebaobjektiivne ja ebaõiglane.

“Kui Politico väitis veidi üle kuu aja tagasi, et EKRE tegi koostööd Wagneriga (!), olid Eesti poliitikaringkonnad elevil ja isegi leilis. Kui nüüd bumerang endale vastu vahtimist virutas, kõlab nutt ja hala: ajakirjanduslik praak, infooperatsioon!” kirjutab sotsiaalmeedias veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri.

Näiteks Postimees kirjutab nüüd: “Politico eksis ajakirjanduse põhitõdede vastu ja näitas Eestit ühekülgselt. /…/ Kõik Politico Eesti kohta esitatud väited osutusid valeks. Venemaale on kasulik näidata Euroopa Liitu lõhestatuna.”

18. veebruaril kirjutas seesama Postimees veendunult: “Politico: Wagneri juht Prigožin tahtis sekkuda EKRE kaudu Eesti poliitikasse. Politico avaldas täna põhjaliku ülevaate Prigožini ja tema Wagneri eraarmee tegevusest, tugiunedes Ameerika Ühendriikide diplomaatilistel dokumentidel ning Wagneri enda sisedokumentidel.” (Kirjapilt muutmata).

Teisi väljaandeid, eriti Delfit, pole mõtet välja tuuagi, sest seal elati Politico tuules seni, kuni valimised läbi said ja valedering sulgus.

Kui EKRE-t rünnati, siis võis valesid julgelt levitada, eriti valimiste-eelses kontekstis. Kui nüüd on sisuliselt löögi all Reformierakond, kes purjetas valimistele vastu just Ukraina sõja tuules, siis on ajakirjanduses hala lahti.

Eesti võib kasutusele võtta uue vanasõna: kui usud peavoolumeediat kasvõi veerandi jagu, oled ka poolega petta saanud. Sest siinne ajakirjandus kasutab ise Politico meetodeid. Ajakirjanduse põhitõdesid, näiteks objektiivsust ja erapooletust, ei peeta Eesti meediamaastikul ammugi enam oluliseks.

Ja muidugi ei leia mitte ükski ajakirjanik üles infot sellest, et Kaja Kallas on Riigikogu ees esinedes just väitnud, et Ukrainale sai ära antud vana ja mahakantav relvastus ning asemele saab tutt-uue. Nagu Politico süüdistuses kõlaski.

Uued Uudised