Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

A la Võrklaev: moodustagem Riigikogu uurimiskomisjon ka Reformierakonna rehepappide uurimiseks!

-
29.03.2023
Selle valitsuse rahanduspoliitika on nõrk.
© UU

20. veebruaril kirjutas Postimees, et Riigikogu Reformierakonna fraktsioon teeb ettepaneku moodustada järgmises Riigikogu koosseisus uurimiskomisjon, selgitamaks välja asjaolud, kas ja kuidas Venemaa terroristlik organisatsioon Wagner proovis EKRE kaudu Eesti poliitikat mõjutada, kuigi erakonnal ei ole kunagi olnud mitte mingisuguseid kontakte Wagneri eraarmeega.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev haaras valimiste eel ilmunud Politico infooperatsiooni peale härjal sarvist ning saatis laiali pressiteate, kus pidas vajalikuks uurida laimava libauudise peale asja, mille kohta isegi kaitsepolitseil tõendeid pole.

Võrklaeva sõnul tuleb võimalikud seosed avalikkuse ees põhjalikult läbi arutada ja seda jõuab teha Riigikogu järgmine koosseis, kes peaks selleks kõigi parlamendis esindatud erakondade osavõtul moodustama uurimiskomisjoni.

Tore on. Aga sel juhul saame uuele Riigikogu koosseisule kohe ka teise uurimiskomisjoni moodustamise ülesandeks teha!

See komisjon hakkaks uurima teadagi seda, kuidas ja kas meie Reformierakonna juhitav valitsus ikka Ukraina sõja taustal rehepappi mängib ja sõda enda huvides ebaeetiliselt ära kasutab ehk kas jutud sellest, et eestlased saadavad Ukrainale vanarauda, mille eest küsitakse kompensatsiooni uue samasuguse relva hinna jagu, vastab ikka tõele. Kui nii, siis mis jääb alles meist kui eesrindlikust Ukraina toetaja mainest.

Tänased ajalehed on täis artikleid ja juhtkirju sellest, et Politico tegi ajakirjanduslikku praaki või veelgi enam – korratakse sama, mis mõne nädala eest välja naerdi – et tegu on infooperatsiooniga.

Siin on kahel kaasusel aga oluline vahe: see, mis EKRE-sse puutus, mõjutas oluliselt valimistulemusi ning seeläbi kogu Eesti tulevikku, tehes üksiti ka erakonnale korvamatut kahju. Praegune ei avalda aga rohkem mõju, kui seda, et Kaja Kallas peab Brüsselis koridorides otsima mõnda aega nurgataguseid või punastades selgitusi jagama. Aga tema ajutised isiklikud ebamugavused pole tõttöelda eriline mure. Pigem tasub loota, et tervele riigile märki külge ei jää.

 

Aarne Mäe