Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lugege mu huultelt: maksud ei tõuse…, vaid tulevad uued maksud. Kas oli liiga keeruline?

-
29.03.2023
Laadime sisu...

Lisaks ministeeriumites kaduvatele eelarveridadele arutatakse muuhulgas elanikkonna maksustamist rohe-eesmärkide täitmise nimel.

Koalitsioonikõneluste eilsel pressikonverentsil märgiti mossitades, et Eesti rahandus on veelgi suuremas augus, kui see enne arvati olevat: riiki puudutavad finantsprognoosid on aegamisi korrigeeritud allapoole.

Kuigi koalitsioonikõnelustel on veel seis selles vallas lahtine, on üks justkui kindel: tulevased ministrid peavad hakkama oma valdkondades kokkuhoiukohti otsima. Ning laual on lisaks kärbetele ka ettepanekud maksude tõstmiseks.

„Suund peaks olema see, et kui tahame rohereforme läbi viia, siis kõik, mis puudutab saastamist, prügistamist – oleks loogiline, et see on maksustatud, et paneks inimest käitumist muutma,“ ütles peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) Delfile.

Jah, see on seesama Kaja Kallas, kes alles 26. oktoobril mõnitas Riigikogu infotunnis küsijaid: „Kuna te mõistate vaid lihtlauseid, siis lugege mu huultelt  – maksud ei tõuse! Oli liiga keeruline? Maksud ei tõuse, punkt.“