Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Põlissoomlased lähevad valimispäevale vastu tugevalt positsioonilt

-
30.03.2023
Ka Põlissoomlased valmistuvad valimisteks. Nende liider Riikka Purra vestleb rahvaga.
© FB

Soomes on käimas valimised ja sellist jaburust, nagu e-valimised, seal ei taheta. Poliitiliselt aga on kolm erakonda enam-vähem võrdsel positsioonil.

Soome populaarseim partei on endiselt Koonderakond, kuid Põlisoomlaste erakond suurendas toetust, selgub rahvusringhäälingu Yle uuringust.

Koonderakond on viimaste kuude jooksul oma populaarsust kaotanud, kuid on endiselt esikohal. Koonderakonna toetus on praegu 19,8 protsenti. Kohe Koonderakonna taga on Põlissoomlased, partei toetus on 19,5 protsenti. Põlissoomlaste toetus on tõusnud 0,5 protsenti, vahendas Yle.

Kolmandal kohal on peaminister Sanna Marini kodupartei (SDP). SDP toetus on 18,7 protsenti.

“Kõik kolm erakonda on üksteisele väga lähedal, igaüks võib neist valimised võita,” ütles uuringufirma Taloustutkimus tippjuht Tuomo Turja.

Neljandal kohal on Soome Keskerakond, partei suurendas toetust 1,2 protsendi võrra. Keskerakonna toetus on 10,7 protsenti. Roheliste toetus 9,0 protsenti, vasakliidu toetus on 8,7 protsenti.

Soomes sai teisipäeval läbi eelhääletamise periood. Ametlik valimispäev on 2. aprill pühapäeval. Kokku osales seekord eelhääletamisel 40,1 protsenti valijatest.

Allikas: ERR